Valittu määrä ylitti varastosaldon

  1. Etusivu
  2. | Julkaise kirja

Julkaise kirja

Esittely sinulle joka haluat julkaista kirjan.

Boklund on uusi konsepti joka tarjoaa jakelukanavan, erikoiskirjakaupan sekä paperikaupan. Boklund edustaa pieniä kustannusyhtiöitä Suomessa. Vuonna 2018 keskitymme suomenkieliseen tarjonnan lisäämiseen. Tähän Julkaise kirja osioon keräämme tietoa siitä, mitä tarvitsee tietää ja tehdä kun käsikirjoitus on valmis ja haluaa julkaista sen kirjana. Tervetuloa mukaan!

Onko sinulla valmis käsikirjoitus? Työstätkö käsikirjoitusta, jonka haluat julkaista kirjan muodossa? Seuraavasta tiedosta on hyötyä sinulle riippumatta siitä, että onko sinulla jo kustantaja joka haluaa julkaista kirjasi, vai valitsetko julkaista kirjasi itse, omakustanteisesti.

Kustantaja

Kustannusyhtiön hyväksymä käsikirjoitus työstetään, julkaistaan ja myydään kustantajan omia kanavia hyödyntäen. Kustantajat tekevät sopimuksen kirjailijan kanssa koskien muun muassa palkkioita ja rojaltimaksuja. Kustantaja vastaa yleensä kustannuksista koskien toimitusta, graafista ilmettä, aikatauluja, markkinointia ja myyntiä.

Ota yhteyttä kustantajaan

Kotimaisia kustantajia löydät esimerkiksi täältä.

Kaikki kustantajat eivät ota vastaan käsikirjoituksia julkaistaviksi, osa palvelee vain omia jäseniään.

Kustantajat jotka haluatte yhteystietonne mukaan tänne, ystävällisesti ottakaa yhteyttä info@boklund.fi

Omakustanne

Moni valitsee tänä päivänä kirjoittaa ja julkaista kirjan niin sanotusti omana kustantajanaan ilman apuja perinteisiltä kustannusyhtiöiltä. Omakustantaja voi valita hoitaa kaikki itse ja tarpeen mukaan tehdä tarpeellisia ostopalvelusopimuksia prosessin aikana. Seuraavaksi hyödyllistä tietoa;

Ihan ensimmäiseksi suosittelemme että teet suunnitelman kirjaprojektillesi. Valitset itse sen laajuuden ja pystyt kehittämään ja muuttamaan suunnitelmaa hankkeen edetessä.

Suunnittele etukäteen

Riippumatta siitä, miten valitset kirjasi julkaistavan, niin tarvitset kirjaprojektille suunnitelman saadaksesi realistisen käsityksen aikajanasta, työvaiheista ja taloudellisista edellytyksistä. Suunnitelma mahdollistaa varautumisen ennakkoon ja pystyt tarvittaessa säätämään sitä. Suunnitelma voi sisältää;

  • kirjan esittelyn,

  • kirjaprojektin laajuuden: ajallisesti, sivumäärällisesti/sarja, layoutin ja laatutavoitteet,

  • julkaisusuunnitelman; julkaisija, kohderyhmä, julkaisukoko (-määrä),

  • kustannusarvion ja ostopalvelujen tarpeen arvion,

  • tavoitteesi, ambitiosi ja visiosi kirjaprojektin suhteen.

Kirjajulkaisun suunnitelma on tarpeellinen myös jos haluat hakea rahoitusta tai stipendeja esimerkiksi eri säätiöiltä.

Kirjan julkaisemisprosessissa voi esiintyä erilaisia tarpeita ostopalveluille. Ota yhteyttä esimerksiksi kustantajiin, omakustantajiin, kirjapainoihin ja kirjakauppoihin saadaksesi vinkkejä ja neuvoja.

Seuraavat organisaatiot saattavat kiinnostaa sinua:

kirjailijaliitto.fi (Suomen kirjailijaliitto)

skr.fi (Suomen kulttuurirahasto)

Oikoluku ja testilukijoiden palaute

Käsikirjoituksen ollessa työn alla on hyvä olla joku lukija, joka voi toimia palloseinänä. Kirjoitusprosessin aikana oikolukuun harvoin kiinnitetään huomiota koska sisältö on siinä vaiheessa tärkeintä. Usein kannattaa siitä syystä olla yksi tai useampi oikolukija joka löytää kirjoitus- ja tavuvirheet tekstissä, jolle kirjailija itse on voinut sokeutua. Tekstin kirjoitusvirheet ärsyttävät niin kirjailijaa itseään, kuin lukijoita.

Oikolukijan tehtävä

Oikolukija lukee ja antaa kirjallista palautetta käsikirjoituksestasi.Oikolukijan rooliin kuuluu tekstin vahvuuksien ja heikkouksien löytäminen ja yleensä kokonaisuuden kommentoiminen, sekä parannusehdotusten tekeminen. Kirjallisuus (ammatti- ja tietokirjallisuus) vaatii asiantuntemusta kyseisen käsikirjoituksen aiheesta. Anna oikoluettaviksi vain sellaiset käsikirjoitukset, jotka tuntuvat valmiilta, ei milloinkaan keskeneräisiä.

Rehellisen palautteen saaminen on eräs oikolukijan käyttämisen etu.

Tarjoatko oikolukupalveluja? Markkinoimme mielellämme niitä/sinua täällä!

Toimittajan tehtävä

Joskus on hankalaa erottaa toimittajan ja oikolukijan tehtäviä toisistaan.

Jos kustannusyhtiö on hyväksynyt käsikirjoituksesi, saat toimittajan joka seuraa käsikirjoitustasi julkaisemiseen saakka. Mutta jos olet omakustantaja niin toimittajan työ on usein kertaluonteista - toimittaja joka lukee, korjaa, antaa neuvoja ja ehdotuksia. Hyvä toimittaja antaa muutosehdotuksia. Voi olla hyväksi luetuttaa teksti vielä kertaalleen läpi korjausten jälkeen.

Yhteyden saaminen freelance toimittajiin ei aina ole helppoa, ota yhteyttä esimerkiksi alueellisiin kirjallisuusyhdistyksiin saadaksesi vinkkejä.

Tarjoatko toimittajan palveluita? Markkinoimme mielellämme sinua täällä!

Valmis käsikirjoitus!

Kun käsikirjoituksesi tuntuu julkaisuvalmiilta,

  • päätät kirjan nimiotsikon ja kannen (kirjan tärkeimmät markkinoinnin suhteen),

  • kirjoitat takakannen tekstin,

  • valitset formaatin (painotalot tarjoavat usein kustannustehokkaita standardimuotoiluja),

  • Anot ISBN numeroa (International Standard Book Number) ja

  • tee viimeistään nyt suunnitelma ja kustannuslaskelma kirjan julkaisemiseksi!

    Vinkki! Kirjan markkinointia ajatelleen kannattaa tallentaa kansikuva omalle koneelle .jpg tai .png-muodossa. Se helpottaa kuvan käyttämistä mainoksissa, artikkeleissa ja verkossa markkinoinnissa.

Jos on epävarma olo; ota yhteyttä paikalliseen kirjakauppiaaseen, joka neuvoo ja voi näyttää erityyppisiä kirjoja ja lisäksi ota yhteys kirjapainoon ja tutustu painatusprosessiin, vaihtoehtoihin ja kustannuksiin.

Muotoilu ja graafiset palvelut

Moni painotalo tarjoa ladonnan lisäksi myös kirjasi layoutiin apua. Joskus voi tarvita graafisen suunnittelijan apua kirjan kansien ja sisä-osien muotoiluun, osittain tai kokonaan.

Tarjoatteko kansien ja kirjojen sisä-osien muotoilua sekä graafisia palveluja? Markkinoimme melellämme teitä täällä.

ISBN ja EAN koodit

ISBN on kirjan tunnistuskoodi julkiseen käyttöön jonka kirjakauppa ja kirjasto tarvitsee voidakseen käsitellä ja varastoida kirjasi. ISBN koodin voi hakea täältä www.kansalliskirjasto.fi.

Moni painotalo ja kustannusyhtiö avustaa hakemuksessa Suomen kansalliseen ISBN-keskukseen. Kirja-alalla käytetään ISBN viivakoodia tuotteiden merkitsemisessä, mutta on myös kirjakauppoja jotka vaativat sen lisäksi EAN-koodin myydäkseen kirjan. EAN-koodeja saa sovellusten/QR-generattoreiden avulla eri yrityksiltä ja omatoimisesti netistä .

ISBN koodi on välttämätön sekä myynnin että kirjaston kannalta!

Markkinointi ja jakelu

Boklund tarjoaa ratkaisuja markkinointiin, jakeluun sekä logistiikkaan. Kun kirjasi tulee painosta Boklund tarjoa provisiopohjaisen kokonaisratkaisun

  • markkinointiin,

  • myyntiin, jälleenmyyjille ja kirjastoille muun muassa,

  • verkkokirjakauppoihin kuluttajille,

  • jakeluun ja myytyjen kirjojen laskutukseen,

  • kuukausittaisen myynnin ja maksatusten raportoinnin julkaisijalle

Boklund tarjoaa myös varastopalveluja ja ylläpitää varastosaldoraportteja kirjanpitoanne varten. Sopimus perustuu matalasta julkaisumaksusta ja kertaluonteisesta uuden otsikon luontimaksusta. Jälleenmyyjien alennukset ja Boklundin provisio vedetään automaattisesti sovitusta hinnasta.

Kiinnostunut? Lähetä meili asiakaspalveluumme info@boklund.fi niin vastaamme puhelimitse tai sähköpostilla!