Valt antal överträffade lagret

  1. Framsida
  2. | Dataskydd

Dataskydd

Oy Boklund Ab behandlar personuppgifter i enlighet med den allmänna dataskyddsförordningen (Europaparlamentets och -rådets förordning nr 2016/679, även kallad ”GDPR” efter dess engelska namn General Data Protection Regulation). Då du skapar ett konto eller handlar på boklund.fi accepterar och samtycker du till de praktiker som beskrivs nedan.


Vi skyddar dina personuppgifter


Vi värnar om din personliga integritet och skyddar alltid dina personuppgifter på bästa möjliga sätt. Vi varken säljer eller delar dina uppgifter vidare till en tredje part och handlar alltid enligt gällande dataskyddslagar och våra interna riktlinjer och rutiner.

Personuppgifterna vi samlar in är de som du frivilligt tillhandahåller, till exempel när du handlar i vår webbshop på boklund.fi, eller väljer att prenumerera på våra nyhetsbrev. Uppgifterna vi samlar in i samband när du som privatkund handlar på boklund.fi är namn, postadress, e-postadress och telefonnummer.

Vår webbsida innehåller länkar till andra webbsidor. Observera att andra webbplatser har sin egen integritetspolicy, vilket Oy Boklund Ab inte håller något ansvar för.

 

Återförsäljare och bibliotek

När du som återförsäljare eller bibliotek handlar hos samlar vi in information såsom kontaktperson och kontaktuppgifter i samband med att du eller det företag du representerar tecknar avtal med oss.Hur använder och lagrar vi insamlat data?

Vi använder de personuppgifter vi samlar in för att i första hand skicka nyhetsbrev och relevant information om vår verksamhet per e-post. Ni kan avregistrera er från nyhetsbreven genom att klicka på avregistrera/unsubscribe längst ner på våra nyhetsbrev. Då raderas er epostadress från mejlinglistan.

 

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

 

Återförsäljare, bibliotek och andra organisationer

Vi sparar din data så länge som det är nödvändigt för att utföra våra avtalsenliga åtaganden gentemot dig och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider. När vi sparar din data för andra syften än för våra avtalsenliga åtaganden, t.ex. för att uppfylla krav på bokföring och andra regulatoriska kapitalkrav, sparar vi dina personuppgifter endast så länge som det är nödvändigt och/eller lagstadgat för respektive syfte.


Privatkunder

Dina personuppgifter lagras hos oss för angivna ändamål som nämnts ovan så länge du fortsätter att ha ett konto hos boklund.fi.

 

Dina rättigheter

Vänligen se till så att informationen du tillhandahållit oss är korrekt och aktuell. Du kan när som helst logga in på din sida på boklund.fi och redigera dina uppgifter som finns lagrade här. Om du vill att vi ska upphöra helt med all behandling av dina personuppgifter så kan du begära radering av dessa genom att kontakta oss på info@boklund.fi. Vi kommer då att radera alla uppgifter som kan kopplas till dig som person. När raderingen är utförd kommer du att få en bekräftelse på detta via e-mail, och därefter raderar vi även det skickade mailet.

Boklund strävar efter att all den information som behandlas hos oss ska vara korrekt. Om du upptäcker att det finns felaktigheter i dina uppgifter så kan du begära att vi rättar de felaktiga uppgifterna.