Valittu määrä ylitti varastosaldon

För att ta sig ur en rivström måste man röra sig i sidled

Mikaela Nyman

23,10€ 21,00€

I en laddad och vindlande diktsvit dokumenterar Mikaela Nyman en turbulent period där växande globala utmaningar har djupgående lokala effekter och långt borta är närmare än någonsin.

Samtidigt fortsätter människorna att rista in sina bomärken i tillvaron och tolka tidens tecken, leva sina vardagsliv, oroa sig för sina nära och kära men också för det sedda som inte kan göras osett, det som skymtar vid horisonten.

Kan du förnimma krabbornas nyp, sandrevlarnas förräderi? / Sediment är ett förskönande ord för bottenslam // varje rörelse räknas / Låt bli att fråga vad som händer härnäst / vad som kommer nu // det har aldrig varit upp till dig! / För att ta sig ur en rivström måste man röra sig i sidled

Mikaela Nyman är född 1966 på Åland och bor i Nya Zeeland. Gav 1995 ut verket Tankar, en biografi om Hildegard Mangelus. Har publicerat skönlitterära alster på engelska i tidskrifter och antologier. Romanen Sado utkom 2020 på Victoria University Press. Hennes långvariga samarbete med skribenter i Stillahavsregionen resulterade 2021 i antologin Sista, Stanap Strong! A Vanuatu Women’s Anthology. Diktdebuten När vändkrets läggs mot vändkrets (Ellips, 2019) nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris 2020.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Mikaela Nyman, kirjailija
Emma Strömberg, graafinen suunnittelu
Ebony Lamb, kirjailijakuva

ISBN

978-952-7081-35-8

Kustantaja

Ellips

Sivumäärä

63 s

Julkaisuvuosi

2023-08-24

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

Paino

Formaatti/sidosasu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Lyriikka

Avainsanat

Ellips
Lyriikka