Valittu määrä ylitti varastosaldon

Valentin

Mikael Wahlforss

"Vem var Valentin - Rysslands farligaste man? Mikael Wahlforss har skrivit en samhällspolitisk spänningsroman om en omvälvande tid i rysk historia"

- Marit Lindqvist - läs hela artikeln och lyssna på intervjun på Yle

31,30€ 28,45€

När Yvonnes unga bror Alexej dör i ett av revolutionärernas bombattentat ansluter hon sig i den statliga polisen för att hitta de skyldiga till dådet. Som Ohranans agent blir hennes uppgift att avslöja Valentin, terroristledaren som Tsar Nikolaj kallar ”Rysslands farligaste man”. Hon dras in i ett politiskt spel som är både riskabelt och nervkittlande. Ingenting är som det verkar vara, alla ljuger, alla har någonting att dölja, att lita på någon är livsfarligt.

Yvonne måste avslöja Valentin innan hon själv blir avslöjad. En berättelse om kärlek, svek och politiska intriger. En levande skildring av sociala och kulturella miljöer i St. Petersburg i början av 1900-talet; från fattigkvarter till adliga palats, från vimlande gatuliv till kultursalonger. Livet så som det levdes i studenternas, tjänstefolkets, de adliga damernas och de höga tjänstemännens storstad.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Mikael Wahlforss, kirjailija
Studio Andrei, kansikuva & layout

ISBN

978-952-7005-83-5

Kustantaja

Förlaget Scriptum

Sivumäärä

488 s

Julkaisuvuosi

2021-10-20

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

15 / 21,5 / 2.5 cm

Paino

652 gram

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Romaani

Avainsanat

Kaunokirjallisuus