Valt antal överträffade lagret

Nell

Matilda Södergran

Matilda Södergran prisbelönades av Svenska litteratursällskapet för romanen Nell: "Hennes språk är både dovt och sjungande, och perspektivet är på en gång slutet och öppet. Med perfekt gehör behärskar Södergran förlustens poetik som förvandlar och förvrider vardagens ting och göromål. Den vackra volymen väger trots sina få sidor tungt i läsarens hand."

24,00€ 21,82€

I kortromanen Nell gestaltas en förvandling, ett blivande. Huvudpersonen ger sig hän åt vilan, åt ensamheten och njutningen, rör sig sakta genom en gryende riktningslös hunger. En värld, sinnlig och nära, skrivs fram med en sällsam språklig nerv, känsligt och hänförande.

De tidiga morgnarnas vindpustar, tallarna, björkspirorna, de rödmyllade husen, lupindikena. Hon tar sig fram genom det så enkelt att det nästan känns skamfyllt. Självständigheten är förlåtande; den är allt som omsluter promenaderna. Nell finner sig i att vara själv eftersom hon har ordnat det så, kallat på ensamheten som man kallar på ett djur som rört sig för långt ifrån sin ägare.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Matilda Södergran, författare
Fredrick Bäck, grafisk form

ISBN

978-952-7081-23-5

Förlag

Ellips

Omfång

120 s

Utgivningsår

2021-09-16

Original titel

Mått B/H/R

12,5 / 18,5 / 0,8 cm

Vikt

165 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Ellips
Skönlitteratur