Valt antal överträffade lagret

Ropet från gårdagen - popen, rocken och sextiotalet

Sven-Erik Klinkmann

Författaren docent Sven-Erik Klinkmann har erhållit pris ur Carl Gustaf Estlanders minnesfond för verket Ropet från gårdagen.
Läs mer på Scriptum.fi

35,60€ 32,36€

Varför skrev du boken Ropet från gårdagen – popen, rocken och sextiotalet?
Jag ville ha ett svar på frågor jag ställt mig om rocken, popen och sextiotalet, en tid när jag var ung och just den musiken betydde så mycket för mig. Mer än femtio år efteråt ville jag undersöka mitt eget förhållande till de här sakerna och se om de fortfarande hade någon relevans i mitt liv. Om de på något sätt format mig som person och i så fall hur och om inte detta då också är något som gäller många andra i min generation eller i en liknande situation.

Boken är ingen självbiografi i någon vanlig mening.

Huvudpersoner i boken är ikoniska namn som Beach Boys, Beatles, Bob Dylan, Van Morrison, men också Motown, surf rock, girl groups, Tin Pan Alley, turistmusik och easy listening tas upp till diskussion.

Teoretiskt sett blir frågan om genre och speciellt vattendelaren pop och rock av central betydelse för mitt sätt att se på sextiotalets populärmusik. När blir någonting rock och när är det pop? När blir man ett fan och när är man bara en lyssnare?

Spellista:

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Sven-Erik Klinkmann, författare
Studio Andrei, omslag

ISBN

978-952-7005-84-2

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

296 s

Utgivningsår

2021-10-28

Original titel

Mått B/H/R

14,8 / 21,5 / 2 cm

Vikt

426 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier och memoarer

Nyckelord

Biografier
Förlaget Scriptum
Musik