Valt antal överträffade lagret

Valentin

Mikael Wahlforss

"Vem var Valentin - Rysslands farligaste man? Mikael Wahlforss har skrivit en samhällspolitisk spänningsroman om en omvälvande tid i rysk historia"

- Marit Lindqvist - läs hela artikeln och lyssna på intervjun på Yle

31,30€ 28,45€

När Yvonnes unga bror Alexej dör i ett av revolutionärernas bombattentat ansluter hon sig i den statliga polisen för att hitta de skyldiga till dådet. Som Ohranans agent blir hennes uppgift att avslöja Valentin, terroristledaren som Tsar Nikolaj kallar ”Rysslands farligaste man”. Hon dras in i ett politiskt spel som är både riskabelt och nervkittlande. Ingenting är som det verkar vara, alla ljuger, alla har någonting att dölja, att lita på någon är livsfarligt.

Yvonne måste avslöja Valentin innan hon själv blir avslöjad. En berättelse om kärlek, svek och politiska intriger. En levande skildring av sociala och kulturella miljöer i St. Petersburg i början av 1900-talet; från fattigkvarter till adliga palats, från vimlande gatuliv till kultursalonger. Livet så som det levdes i studenternas, tjänstefolkets, de adliga damernas och de höga tjänstemännens storstad.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Mikael Wahlforss, författare
Studio Andrei, omslag & layout

ISBN

978-952-7005-83-5

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

488 s

Utgivningsår

2021-10-20

Original titel

Mått B/H/R

15 / 21,5 / 2.5 cm

Vikt

652 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Skönlitteratur