Valt antal överträffade lagret

Zornmorden

Lars Strang

25,72€ 23,38€

Två renommerade konstförmedlare hittas mördade i Stockholm inom loppet av en vecka. Spåren leder till ekonomen Andreas Hafman som spelar på hästar och är jagad av professionella indrivare på grund av svarta pengar han lånat. Hafman är pressad av hoten och har stulit en dyrbar Zorntavla ur företagets välbevakade styrelserum som han har tillgång till.

Men morden verkar också ha samband med den svenske industrimannen Jan Kaldebeck som på ett oförklarligt sätt försvunnit spårlöst i Shanghai. Kaldebecks vice vd Tim Hjorth blir orolig över försvinnandet och börjar ana att det kan ha något att göra med tavlor som köpts in till China Art Museum i Shanghai med hjälp av en donation som Kaldebeck gjort för att ställa sig in hos myndigheterna i Shanghai. Men hur kan samma konstverk som blivit stulet i Sverige samtidigt hänga på China Art Museum i Shanghai? Bara den ena kan vara ett originalverk, eller?

Såväl Andreas Hafman som Jan Kaldebeck finner sig snart indragna i en härva där inte bara miljonbelopp står på spel, utan både deras egna och deras anhörigas liv

Elswig Patriksson/frilansjournalist:
Författaren är duktig på att hålla kvar nerven genom hela manuset med bra placerade vändpunkter och trådar som också följs upp… Man brukar säga att ett bra manus ska ge en wow-känsla och det gör det här manuset.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Lars Strang, författare

ISBN

978-91-89345-67-6

Förlag

Vulkan

Omfång

376 s

Utgivningsår

2022-02-24

Original titel

Mått B/H/R

13,5 / 21 / 3 cm

Vikt

443 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Skönlitteratur

Nyckelord

Deckare
Finlandssvensk skönlitteratur
Kriminalromaner
Skönlitteratur
Spänning
Vulkan