Valt antal överträffade lagret

En gastronoms blodiga händer

Berndt Berglund

32,23€ 29,30€

Sommaren 1788 får Johan Udde anställning som kajutvakt ombord på det nybyggda handelsfartyget Carl-Axel. Jungfrufärden går från Kristinestad till Porto, men under en storm förliser fartyget i Engelska kanalen. Som den enda överlevande spolas han illa däran upp på en strand i Bretagne. En fiskarfamilj tar hand om honom; vårdar hans blessyrer, lär honom språket och väcker hans intresse för regionens mattraditioner. Han utvecklar ett gott handlag för matlagning och lämnar fiskarbyn för Paris, där han får anställning som kocklärling hos en förmögen affärsman, monsieur Mouldier.

Bland parisarna pyr missnöjet över brödpriserna och adelns privilegier, ett missnöje som mynnar ut i revolution. Till Mouldiers förtret sällar sig Johan till de revolutionära och är med om att storma Bastiljen. Mouldier kommer på andra tankar och tilldelar honom ett uppdrag som dubbelspion, ett riskfyllt värv som för honom till arbetarkvarteren, men också in i de finaste salongerna.

Berndt Berglund född 1965 i Kristinestad och bosatt i Jakobstad.
Han är utbildad kock, filmare och är numera författare på heltid.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Berndt Berglund, författare
Terese Bast, omslag
Heidi Jylhä / Solid Media, ombrytning

ISBN

978-952-7523-00-1

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

380 s

Utgivningsår

2022-10-15

Original titel

Mått B/H/R

15,1 / 21,5 / 2,7 cm

Vikt

461 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Förlaget Scriptum
Skönlitteratur