Valittu määrä ylitti varastosaldon

Puolueet tienhaarassa

Olof Ehrenkrona (toim.)

19,84€ 18,04€

Suomella ja Ruotsilla on pitkä yhteinen historia ja toisiaan muistuttavat hallintoperinteet, ja kumpikin on Euroopan unionin jäsen. Maiden kohtaamat poliittiset haasteet ovat usein samoja - mutta ovatko myös niiden ratkaisut?

Tässä teoksessa joukko suomalaisia ja ruotsalaisia valtiotieteilijöitä ja lainoppineita kuvailee uuden poliittisen maiseman vaikutuksia puolueisiin ja niiden suuntiin, molempien maiden puhemiehet esittelevät näkemyksiään ja kaksi entistä EU-komissaaria valottaa kansallisen ja eurooppalaisen politiikan suhdetta. Antologia alkaa Ruotsin ja Suomen poliittisten järjestelmien esittelyllä ja se päättyy teoksen toimittajan pohdintoihin.

Puolueet tienhaarassa käsittelee vallanjakoa liberaalissa demokratiassa, uusien puolueiden roolia, perusoikeuskysymysten kasvavaa merkitystä sekä Ruotsin ja Suomen geopoliittisia oloja. Artikkelit valottavat erilaisia suomalaisia ja ruotsalaisia näkökulmia eräisiin aikamme keskeisimpiin kysymyksiin. Teos on tarkoitettu kaikille politiikasta sekä suomalais-ruotsalaisista suhteista kiinnostuneille.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Olof Ehrenkrona (red.), kirjailija
Fredrika Siwe, kansikuva
Vesa Moilanen/Lehtikuva/AP/TT & Adam Wrafter/SvD/TT, kuvat
Sverker Michélsen, graafinen suunnittelu

ISBN

978-952-7005-67-5

Kustantaja

Förlaget Scriptum

Sivumäärä

170 s

Julkaisuvuosi

2020-11-20

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

13,7 / 20,3 / 1,7 cm

Paino

348 grammaa

Formaatti/sidosasu

Sidottu

Kieli

Suomi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Yhteiskunta ja politiikka

Avainsanat

Ruotsi
Suomi
Yhteiskunta ja politiikka

Suosittelemme sinulle myös