Valittu määrä ylitti varastosaldon

Från bomull till kunskapsindustri

Peter Ehrström

Huipputarjous

10,50€ 9,55€

Från bomull till kunskapsindustri - en lokalitets- och restruktureringsundersökning av stadsdelen Brändö, Vasa speglar en långsiktig urban omvandling, med särskilt fokus på industrisamhället och dess övergång till ett postindustriellt kunskapssamhälle. I centrum står industri- och arbetarstadsdelen Brändö i Vasa, men Ehrström lyfter också fram en mera generell samhällsutveckling samt erfarenheter och exempel från andra städer i Finland, Sverige och Storbritannien (bland andra Tammerfors, Norrköping och Manchester). Likaså ingår en mera allmän utblick på den långsiktiga nationella och internationella samhälls- och ekonomiska utvecklingen.

Från bomull till kunskapsindustri kan även uppfattas som en uppdaterad och kraftigt utökad studie av Ehrströms Brändö - en stadsdel med själ (Scriptum, 2005), vilken prisbelönades av Svenska litteratursällskapet i Finland.

Boken utgör också författarens doktorsavhandling i geografi (urban studies), vid institutionen för regionalvetenskap, Vasa universitet. Boken är tvärvetenskaplig och tangerar även sociologi och arkitektur (stadsplanering).

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Peter Ehrström, kirjailija

ISBN

978-952-5496-79-6

Kustantaja

Scriptum

Sivumäärä

552 s

Julkaisuvuosi

2010

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

18 / 21,5 / 3,7 cm

Paino

1077 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Tietokirjat

Avainsanat

ALE 2020
Förlaget Scriptum
Historia
Yhteiskunta ja politiikka