Valittu määrä ylitti varastosaldon

Väggfönster

Gunnar Högnäs

"Dikternas valörer är subtilare - och övergångarna ibland bryskare - än man vid första läsningen känner. Det finns också fler nyanser i Gunnar Högnäs dikter nu, ljusare och mörkare."
- Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

21,00€ 19,09€

Med diktsamlingen Väggfönster avslutar Gunnar Högnäs Lilla barriärtrilogin, vars första delar Ansiktet mot muren och Milstolpar i gärdsgårdsserien utkom 1978 respektive 2016. Även nu artar det sig till en resa i tid och rum, språk och bild, landsort och storstad, krig och fred, kärlek och död. Rörande det bokstavligen geografiska framträder främst Sydösterbotten och Åbo med omnejd, med tillägg för vissa utflygningar och nerslag i andra oroshärdar.

Till vardags är Gunnar Högnäs informatiker vid Åbo stadsbibliotek, med ett varierande förflutet i bland annat kultur- och musikbranschen. Som roliga sysslor vid sidan om räknar han förutom poesi också fotografering, bloggande, läsning – i synnerhet av dagstidningar - bänkidrott, tv och filmer och att ställa upp som statist i diverse produktioner. Att då och då skriva insändare gör även det livet lättare att leva, åtminstone för den som skriver.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Gunnar Högnäs, kirjailija ja layout
Nina Huurrevaara, kansikuva

ISBN

978-952-93-9315-2

Kustantaja

Gunnar Högnäs

Sivumäärä

139 s

Julkaisuvuosi

2018

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

14 / 21 / 0,9 cm

Paino

221 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Runot

Avainsanat

Lyriikka
Suomenruotsalainen kirjallisuus