Valittu määrä ylitti varastosaldon

Rollatorgnissel under den järnblå solen

Nicko Smith

"Jag läser Rollatorgnissel under den järnblå solen som lyrik om det odelbara människovärdet som omfattar alla, också de ålderstigna och dementa. Förhoppningsvis ger dikterna tröst till sådana som inte har kunnat besöka sina närmaste i ålderdomshem och vårdanstalter under coronapandemitiden."
- Topi Lappalainen, Arbetsbladet

"Boken gör mig glad, just för att någon vill komma ihåg de som blivit glömda. Vackert, naket, allvarligt."
- Hannele Lyckegård, Hanneles bokparadis

"I Rollatorgnissel under den järnblå solen skiver han enbart om andra människor, vilket känns som en rejäl vidareutveckling av hela författarskapet. Och det är gott så."
- Thomas Almqvist, Opulens

Första upplagan slutsåld, ny upplaga utkommen.

22,90€ 20,82€

Nicko Smith (född 1974) som är född i Stockholm, uppväxt i Norrland och numera bosatt i Vasa är tillbaka med sin nya diktsamling "Rollatorgnissel under den järnblå solen", som är den fristående avslutningen på den tilltänkta trilogin som blev fem böcker tillslut.

Boken handlar om åldrande och döden och Nicko säger följande om sin nya bok som kan läsas fristående eller tillsammans med de senaste fyra böckerna:

"Rollatorgnissel under den järnblå solen är en diktsamling som vuxit fram under åren som jag arbetat inom äldrevården. Det är min röst för alla gamla människor som sitter ensamma på sina rum med krämpor och försöker minnas livet som flugit förbi dem.

Rollatorgnissel under den järnblå solen är dedikerad till alla er som lade grunden till framtidens generationer. Ni är så mycket mer än förbrukade människoruiner i ett råkallt samhälle, där bara de produktiva och konsumerande människorna tycks ha ett värde. Genom mitt diktande söker jag ljuset i era stjärnor bortom minnets raserade natt."

Tilapäisesti loppu

Tekijä

Nicko Smith, kirjailija

ISBN

9789526943800

Kustantaja

Nicko Smith, oma kustantaja

Sivumäärä

68 s

Julkaisuvuosi

2020-04-02

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

15 / 15 / 0,5 cm

Paino

44 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

-

Aihealue

Avainsanat

Lyriikka