Valittu määrä ylitti varastosaldon

Rosornas klimatutmaning - En österbottnisk rosenträdgård

Michael Luther

64,00€ 58,18€

Vad skulle en finländsk trädgård vara utan en blommande midsommarros?

I den här boken visar författaren att det finns en mångfald av vackra rosor och inspirerar till att våga odla rosor. Det finns minst en ros för varje trädgårdsodlares tycke och smak. Många är lätta att odla, en del mera krävande och en del svåra.

Författaren redovisar egna erfarenheter av rosor under 25 år. Han vägleder i valet av rosor, plantering och skötsel utgående från den egna erfarenheten. Tyngdpunkten ligger på att visa hur man får rosor att överleva och blomstra i ett utmanande klimat.

I boken beskrivs i korta texter och med bilder ca 270 av de rosor som växer i författarens trädgård. För varje ros redovisas rosens egenskaper och erfarenheten av den i en faktaruta.


Michael Luther är till professionen läkare och har varit aktiv inom biståndsarbete, som företagare och politiker. Pensionär sedan 2012. Trädgårdsodling och rosor har parallellt med det varit en passion som kommit att dominera allt mer under de senaste 25 åren. Sedan 2018 är han med i Finska Rosensällskapets styrelse och blev dess ordförande 2022.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Michael Luther, kirjailija
Ulrica Wik/Grafica Layout, layout & kansi

ISBN

978-952-94-7339-7

Kustantaja

Michael Luther, oma kustantaja

Sivumäärä

448 s

Julkaisuvuosi

,
2023

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

21,5 / 23,7 / 3 cm

Paino

1600 gram

Formaatti/sidosasu

Sidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Koti ja puutarha

Avainsanat

Luonto ja ympäristö
Pohjanmaa
Puutarha