Valittu määrä ylitti varastosaldon

Till min syster bortom haven

Zinaida Lindén

31,18€ 28,35€

Det är 2013. Barnboksförfattaren Nancy reser till sin barndoms stad som numera heter Sankt Petersburg. Hon skriver brev till sin förlorade syster "Lalique" — dock utan att sända dem till henne.

Nancy träffar sina forna skolkamrater och förundras över att de dyrkar allt finländskt samtidigt som de idealiserar sovjettiden. Har de kanske glömt hur sovjetlivet såg ut?

Egentligen är hon i en djup livskris. Efter sin hemkomst till USA känner hon sig förändrad. En del trauman hon upplevde tidigare — sin äkta mans död, terrorattacken vid maratonloppet i Boston — framstår i ny dager. Lyckas hon att återknyta kontakten med sin syster? Och hitta tillbaka till sig själv?

Zinaida Lindéns nya roman är en road movie, en metafor för det liv som många av oss lever idag. Familjen som strös ut över olika kontinenter, priset individen tvingas att betala för sina val, smärtan i att inte kunna tala sitt modersmål är övergripande teman.

Till min syster bortom haven är i stor utsträckning en röstens roman. Här finns utrymme för Lindéns alldeles egna lågmälda humor. Och oväntade detaljer - som lyckan att äga en röd Marimekkoklänning.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Zinaida Lindén, kirjailija
Johan Lindén, kansikuva
Studio Andrei, graafinen suunnittelu

ISBN

978-952-7523-03-2

Kustantaja

Förlaget Scriptum

Sivumäärä

182 s

Julkaisuvuosi

2022-10-24

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

14 / 20,5 / 1,2 cm

Paino

241 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Romaani

Avainsanat

Förlaget Scriptum