Valittu määrä ylitti varastosaldon

Öppet vatten, frusna hav

Catharina Östman

34,80€ 31,64€

Om den österbottniske polarfararen Karl Chydenius, hans deltagande i den svenska Spetsbergsexpeditionen 1861 och hans liv i Stockholm efteråt. Adolf Erik Nordenskiöld var en av hans bästa vänner. En berättelse om äventyr, risktagning och vetenskapliga landvinningar, men också om en djupt känd kontakt med en orörd natur, om vänskap som sätts på prov, om kärlek och om relationen mellan en son och hans mor.

”Frihetsandning ska han lära sig, och aldrig göra avkall på. Hans liv har hittills varit en kamp mot alla slag av undergivenhet, och så ska det fortsätta att vara – en hommage till det liberala inom människan, allting som gagnar konsten att andas.”

Chydenius föddes i Jakobstad och växte upp i Vasa som styvson i familjen Frosterus. Också om denna roman delvis är baserad på dokumentära källor, är gestaltningen fiktiv.Catharina Östman är bosatt i Vasa. Hon har tidigare gett ut bland annat sju diktsamlingar och tre romaner och är flerfaldigt prisbelönad. ”Öppet vatten, frusna hav” är en fristående fortsättning på ”Under graniten glöder lavan” (2016) och ”Månskenssonaten” (2022) och utgör del 3 i en planerad romantetralogi.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Catharina Östman, kirjailija
Ann-Sofie Hammarström/Lilla blå tornet AB, kansi & graafinen suunnittelu
Suomen Museovirasto, Kuvakokoelmat

ISBN

978-952-94-7529-2

Kustantaja

Förlaget Havsanemonen

Sivumäärä

312 s

Julkaisuvuosi

2023-08-18

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

13,8 / 21 cm

Paino

533 grammaa

Formaatti/sidosasu

Sidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Romaani

Avainsanat

Historiallinen romaani
Kaunokirjallisuus
Luonto ja ympäristö
Perhe-elämä
Rakkaus
Ruotsi
Suomenruotsalainen kirjallisuus
Ystävyys