Valittu määrä ylitti varastosaldon

My Darling Dolly

Dennis Rundt

"Dennis Rundts bok har sin rot i berättarglädje och i familjetradition. Den lever också på att det finns luckor i informationen som väcker läsarens nyfikenhet och tillför en rytm och dynamik."
- Ann-Christine Snickars, Åbo Underrättelser

25,00€ 22,73€

Inför sin 18-årsdag vårvintern 1912 sänds den ostyriga Ester av sina föräldrar från Wasa till Amerika med en andra klass biljett på RMS Titanic.

Berättelsen om henne, hennes handelsresande man Carl-Julius och deras dotter Dolly är en hisnande, stundom tragisk och till stora delar sann historia, skriven av Esters dotterson Dennis Rundt.

Efter en glamourös tillvaro i det unga Hollywood drabbas den lilla familjen av 1930-talsdepressionen och splittras. Var och en försöker på sitt håll komma på fötter och återfinna någonting av den tidigare trollglansen. Ester jobbar hårt, Carl-Julius söker snabba pengar och Dolly glider in i äktenskapets trygga hamn. Men slitet för brödfödan, ogina medmänniskor och krig gör det svårt eller omöjligt.

My Darling Dolly utspelas i Finland, USA och Sverige är en tidsresa genom ett händelserikt 1900-tal, en släktodyssé som lärorikt och medryckande skildrar bluffkaruseller och längtan efter trygghet och tar ett nytt grepp i den finlandssvenska emigrantlitteraturen.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Dennis Rundt, kirjailija
Studio Andrei, graafinen suunnittelija

ISBN

978-952-7005-56-9

Kustantaja

Förlaget Scriptum

Sivumäärä

304 s

Julkaisuvuosi

2018

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

14 / 20,5 / 1,8 cm

Paino

460 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Kaunokirjallisuus

Avainsanat

Förlaget Scriptum
Historiallinen romaani
Pohjanmaa
Suomenruotsalainen kirjallisuus
USA