Valittu määrä ylitti varastosaldon

Glans och vardag på Raseborgs slott

Niclas Erlin & Lina Enlund

36,96€ 33,60€

Raseborgs slott har en spännande historia som omfattar det mesta som vi förknippar med medeltida borgar. Under sin glansperiod från senare delen av 1300-talet till medlet av 1500-talet hann den bastanta fästningen uppleva allt från vapenskrammel till lysande hovliv. Den avsatta kungen Karl Knutsson är en av borgens mer kända invånare. På 1480-talet styrdes slottet av en kvinna, Katarina Eriksdotter.
Raseborg var traktens givna medelpunkt. Karin Bakerska, Anna Stugekona och Markus Tunnbindare hör till dem som jobbade här.


Hur många tunnor öl förbrukades på slottet varje år? Vad dukades fram då knektarna och pigorna satte sig till bords?
Under de senaste tio åren har mycket ny information om borgen grävts fram, även bokstavligen. Slottsruinen och omgivningen kring den har varit föremål för flera arkeologiska utgrävningar.


Frilansreportern Niclas Erlin har tillsammans med fotografen Lina Enlund sammanställt en ny och välillustrerad bok, Glans och vardag på Raseborgs slott, som för läsaren tillbaka till medeltiden. Mellan bokens pärmar återges borgens skiftande öden fram till i dag.


Saga Erlin bidrar med akvareller, medan Eva Tordera Nuño står för sidornas smakfulla utseende. Glans och vardag på Raseborgs slott ges ut av Västnyländska kultursamfundet som nummer 19 i föreningens skriftserie.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Niclas Erlin, kirjailija
Lina Enlund, kirjailija

ISBN

9789526774268

Kustantaja

Västnyländska kultursamfundet

Sivumäärä

111 s

Julkaisuvuosi

2018

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

24,5 / 21,5 1,4 cm

Paino

573 grammaa

Formaatti/sidosasu

Sidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Historia

Avainsanat

Historia
Suomi
Västnyländska kultursamfundet