Valittu määrä ylitti varastosaldon

Dagen D och slaget om Normandie 1944

Ulf Smedberg

Huipputarjous

10,00€ 9,09€

Boken belyser inledningsvis Atlantvallens tillkomst och de militära och politiska överväganden som låg bakom de Allierades landstigning i Normandie 1944. Den handlingscentrerade framställningen låter läsaren följa stridshändelserna från "D-dagen" fram till inmarschen i Paris.

Förutom den stora militära insatsen i trupper och materiel gör de förberedelser som det enorma och mångfasetterade projektet krävde och D-dagens logistiska kraftsamling intryck. Både vapen och underhållstekniskt noteras en mängd innovationer, speciellt framtagna för invasionen, som tillsammans med all planering, underrättelse- och desinformationsverksamhet gör landstigningen i Normandie unik. Det är lätt att förstå att besökarna på stränderna är många och deras frågor likaså.

Genom det rika bildmaterialet tar boken också läsaren med till invasionskusten av i dag, från Sainte-Mère-Église i väster till Caen-kanalen i öster. Här finns fortsättningsvis mycket kvar av de tyska försvarsanläggningar som de allierande trupperna ställdes inför. Varje sträcka av stränderna har sin historia och många ett eget museum. Genom landstigningen och det erövrade brohuvudet öppnades den s.k. "Andra fronten" och Nazityskland ställdes inför det tvåfrontskrig som ledde till dess sammanbrott året därpå.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Ulf Smedberg, kirjailija
Solid Media, kansikuva ja layout

ISBN

978-952-7005-64-4

Kustantaja

Scriptum

Sivumäärä

362 s

Julkaisuvuosi

2020-06-05

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

17 / 24 / 2 cm

Paino

890 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Historia

Avainsanat

Historia
Sota ja puolustus