Valittu määrä ylitti varastosaldon

Omin silmin

Matti Sundberg

28,87€ 26,25€

Vuorineuvos Matti Sundberg kuuluu harvalukuisen kansainvälisesti meritoituneen suomalaisen yritysjohtajajoukon kärkeen. Hän valottaa uutuuskirjassaan "Omin silmin" peittelemättä kokemuksiaan yli 50 vuotta kestäneen ja erityisesti kaikkiin Pohjoismaihin ulottuneen uransa ajalta. Kirja tempaa lukijansa mukaan niin Outokumpu Oy:n, Tervakoski Oy:n, Metsä-Botnian, Ovako Steel Ab:n, Scanian kuin Valmet/Metso Oy:nkin polveileviin vaiheisiin.

Kirja on väkevä puheenvuoro johtajan rohkeuden sekä riskinotto- ja päätöksentekokyvyn välttämättömyydestä. Kirjoittaja kantaa huolta Suomesta ja suomalaisten yritysten menestymisestä ja esittää ratkaisuehdotuksia johtajuuden ja kilpailukyvyn parantamiseksi.

- Suomen intresseissä pitäisi olla selkeä profiloituminen osaksi pohjoismaista yhteisöä. Luontainen viitekehys toisi taloudellista kasvupohjaa ja poliittista vakautta, Sundberg korostaa ja pitää kiinteämpää pohjoismaista yhteyttä lähes yhtä tärkeänä kuin Euroopan unionin jäsenyyttä.
- Suomea voidaan pitää yritysdemokratian takapajulana. Tärkeimpiä työelämän kehittämiskeinoja olisi häivyttää syvä juopa työnantajien ja työntekijöiden väliltä. Mallia kannattaisi ottaa Ruotsista, jossa perinteinen vastakkainasettelu on lähes kokonaan loppunut. Yritysten johtoelimiin tulisi valita henkilöstön edustajia, mikä poistaisi merkittävästi epäluuloja, Matti Sundberg ehdottaa.
- Nykyinen ilmapiiri ei kannusta todellisia johtajia ja vastuunkantajia nousemaan esiin ja johtamaan rohkeasti. Johtajuuden puute näkyy erityisesti päätöksenteon vaikeutena ja yhteistyökyvyttömyytenä, Sundberg harmittelee. Kovaa tulosta tehnyt ja rankkoja saneerauksia toteuttanut yritysjohtaja peräänkuuluttaa pitkäjänteisyyttä, yhteistyötaitoa, luottavaisempaa uskoa tulevaisuuteen sekä harkintakykyä (omdöme) ja empaattisuutta johtamiseen.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Matti Sundberg, kirjailija
Studio Andrei, graafinen suunnittelu ja taitto

ISBN

978-952-7320-12-9

Kustantaja

Boklund Publishing

Sivumäärä

201 s

Julkaisuvuosi

2020-12-09

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

15 / 21,5 / 1,3 cm

Paino

351 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Suomi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Elämäkerrat

Avainsanat

Elämäkerrat
Suomi

Suosittelemme sinulle myös