Valittu määrä ylitti varastosaldon

Gränsfall: Algoth Niska - Fotbollsstjärnan - Smugglaren - Välgöraren

Jan Nåls

16,50€ 15,00€

SFV:s biografiserie, nr 7

Äventyraren Algoth Niska (1888-1954) levde under den kanske mest dramatiska tiden i Finlands och Europas historia, och han deltog i många av tidens centrala historiska händelser. Han formades tidigt av sin konstnärliga och kreativa familjebakgrund, men han var varken en stor samhällspåverkare eller en konstnär som lämnade ett komplext livsverk efter sig. Hans eget liv blev ett slags konstverk – en performance där han bevisade sin vilja och längtan till en fri existens, utanför samhällets normer och lagens strikta ramar. 

Niska var en individ ut i fingerspetsarna – under en period då totalitära krafter i världen försökte utplåna individen så gott de kunde. Han var också på många sätt en modern människa. Han var en tolerant världsmedborgare som undvek plikter och ansvar, och var alltid på jakt efter snabba vinster och extrema upplevelser. Han var en mästare på att hitta dem – ofta på fel sida om lagen. 

Jan Nåls har använt sig av historiska källor som inspiration och utgångspunkt, och placerat Algoth Niska i händelsernas mittpunkt. Vissa saker och händelser som beskrivs i boken är fiktiva. I boken ingår också en längre essä om Algoth Niska som person.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Jan Nåls, kirjailija

ISBN

978-952-7076-03-3

Kustantaja

Svenska folkskolans vänner

Sivumäärä

120 s

Julkaisuvuosi

,
2015

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

15 / 22,5 / 0,7 cm

Paino

261 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Elämäkerrat

Avainsanat

Elämäkerrat
Svenska folkskolans vänner