Valittu määrä ylitti varastosaldon

Bosse Österberg; tecknare, konstnär, visartist, arkitekt

Patrick Eriksson (toim.)

41,47€ 37,70€

Bosse Österberg (1942-2019) utförde ett mångskiftande livsverk som pop- och visualartist, estradör, illustratör, reklam- och skämttecknare, rimsmidare, skulptör, stadsplanerare, villaarkitekt och inte minst som humorist.

Den här boken fokuserar på hans person, konstnärskap och olika verksamhetsfält. Skribenterna belyser Bosse och hans livsverk ur olika synvinklar och texterna varvas med hans egna teckningar, underfundiga skriverier och visor.

Bosse Österberg var med sina finurligt tecknade "gubbar" — ofta kombinerade med olika finurliga ordlekar — en av vårt lands främsta och roligaste tecknare och ordkonstnärer. Han diktade bl.a. den kända snapsvisan "Minne". Hans visor och texter är fulla av halsbrytande ordvändningar och logiska kullerbyttor. Bosse var likadan också i umgänget — i hans sällskap blev det aldrig långtråkigt!

I boken presenteras även hans mest kända visor och texter, notblad och gitarrackord. Och naturligtvis många snapsvisor, somliga av dem tidigare opublicerade.

Webbadress till Sällskapet Visans Vänner rf:
https://helsingfors.visansvanner.fi


Sagt om boken:

”Bokens format och innehåll är just sådana som Bosse själv skulle ha önskat att de skulle se ut. Boken är elegant, innehållsrik och överraskande (nya frågor tas upp) och läsarna kommer att finna både en bredd och ett djup som gör läsningen till en njutning.”

Tilapäisesti loppu

Tekijä

Patrick Eriksson, toimittaja
Anders Carpelan, layout

ISBN

978-952-94-6630-6

Kustantaja

Sällskapet Visans Vänner rf

Sivumäärä

272 s

Julkaisuvuosi

2022-10-19

Alkuperäisnimi

2.0

Mitat L/K/P

21 / 26 / 2 cm

Paino

973 grammaa

Formaatti/sidosasu

Sidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset,
Kaikki iät

Aihealue

Elämäkerrat

Avainsanat

Elämäkerrat
Huumori
Taide ja musiikki

Suosittelemme sinulle myös