Valittu määrä ylitti varastosaldon

Aleko Lilius - med äventyret i portföljen

Marit Lindqvist

17,50€ 15,91€

SFV:s biografiserie, nr 2

Enligt polisens adresskort var Aleko Lilius (1890-1977) bl.a. affärsman, järnvägskung, konsul, filmskådespelare, fabrikör, svindlare och författare. Hans liv var mångskiftande och splittrat över tid och rum. Han skrev tusentals artiklar, en bibliografi på sjutton böcker samt två memoarböcker.
Men trots det är han mer ihågkommen som äventyraren, mannen med sällsynt aktivt och företagsamt lynne, och vars otal igångsatta projekt alltid hade något storstilat över sig. I förordet till sin bok Min kinesiska krigsbok (1928) ber Aleko Lilius oss ”att för en stund glömma växlarnas förfallodag, familjebråket, hushållsbekymren och allt vad till vardagslivets jäkt och slit hörer, och i tankarna följa med mig över tusenmila hav på mina äventyrsfärder”.
Det är även vad hum.kand. Marit Lindqvist förmedlar med sin djupdykning i den färgstarke äventyrarens liv. Marit Lindqvist är litteraturvetare och kulturredaktör på Svenska Yle. Hon har tidigare bl.a. redigerat och gett ut två volymer med Elmer Diktonius brev tillsammans med Jörn Donner.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Marit Lindqvist, kirjailija

ISBN

978-951-9087-11-5

Kustantaja

Svenska folkskolans vänner

Sivumäärä

240 s

Julkaisuvuosi

,
2012

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

15 / 22,5 / 1,5 cm

Paino

473 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Elämäkerrat

Avainsanat

Elämäkerrat
Svenska folkskolans vänner