Valittu määrä ylitti varastosaldon

Makten och härligheten

Tage A:son Kurtén

24,15€ 21,95€

Hurudan är vardagen vid ett universitet? Vilka spänningar kan dölja sig bakom den yttre fasaden som allmänheten ser? Med sin idéroman i deckarform gläntar Tage A:son Kurtén på dörren till ett fiktivt universitet som i mycket påminner om sin namne, Åbo Akademi. Här knyts den allmänna idéutvecklingen i det moderna samhället skickligt samman med konkreta inblickar i hur man på olika nivåer fungerar i dagens universitetsvärld.

Boken är en nyckelroman i den meningen att den handlar om den värld som en ny universitetslag år 2010 skapade i Finland. Lagen visar sig ge anledning till både personmotsättningar och drastiska organisationsförändringar som skördar död, både på det personliga och på det organisatoriska planet. Boken handlar om hur det kan gå när starka ledare ges okontrollerad makt.

Relationer mellan olika personer innehåller sexuella trakasserier, kamp om makt och ett energiskt drivande av egna särintressen. Men boken berättar också om relationer mellan vänner och kolleger när de är som bäst. Och en av professorerna uppvisar imponerande, och kanske oväntade, talanger som privatspanare.

Tilapäisesti loppu

Tekijä

Tage A:son Kurtén, kirjailija
Ove Lillas, kansikuva

ISBN

978-952-5986-26-6

Kustantaja

Labyrinth Books

Sivumäärä

239 s

Julkaisuvuosi

2018

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

16,5 / 22 / 1,2 cm

Paino

450 grammaa

Formaatti/sidosasu

Nidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Kaunokirjallisuus

Avainsanat

Dekkarit
Suomenruotsalainen kirjallisuus