Valittu määrä ylitti varastosaldon

Jag är en samlare, jag vill ha mer!

Aja Lund

40,84€ 37,13€

I debutboken Jag är en samlare, jag vill ha mer! tar Aja Lund avstamp i sin barndom, där hennes eget samlande började i en enslig landsbygdsmiljö i Markby, Nykarleby. Där hände det inte mycket, men varje sak och skräp blev till viktigt material för hennes fantasifullhet och uttrycksbehov. Trettio år senare gör hon en bok av sin resa genom livet som samlare.

Författaren fördjupar sig i samlandets mekanismer och samlarens beteende. I boken möter vi över tjugo säregna samlare, med en geografisk spridning i Finland, Sverige och Frankrike, som delar med sig av sina livsberättelser och visar sina samlingar.

Aja Lunds egna samlingar, som består av allt från tänder till möss är avbildade i färgstarka fotografier och presenteras tillsammans med närgångna reflektioner. Genom raderna och föremålen lyser en del sorg, vilken kan härledas till en förlorad far. Några av de porträtterade samlarna delar på samma personliga vis med sig av hur föremål kan bli ett stöd när ord och känslor är svårhanterliga, medan andra samlare visar på rationella eller komiska förhållningssätt till sina samlingar.

Varastossa
Määrä
-
+

Tekijä

Aja Lund, kirjailija

ISBN

978-952-94-2034-6

Kustantaja

Aja Lund Photography & Art

Sivumäärä

416 s

Julkaisuvuosi

2019-09-16

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

22 / 28 / 4 cm

Paino

2100 grammaa

Formaatti/sidosasu

Sidottu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Askartelu

Avainsanat

Pohjanmaa
Taide ja käsityöt
Valokuvakirja