Valt antal överträffade lagret

Natt över Oslo

Mats Fors

19,40€ 17,64€

Den svenske diplomaten Harald Edelstam, med täcknamn Svarta nejlikan, anländer till Oslo 1942, mitt i deporteringen av de norska judarna till förintelseläger.

Edelstam blir snabbt involverad i det smutsiga kriget mellan Gestapo och en spretig motståndsrörelse. Snaran dras åt runt den motståndscell som Edelstam tillhör, och han inser att hans diplomatiska immunitet inte längre kan skydda honom - hans liv är i fara. Han ställs inför ett vägskäl där hans val kommer att påverka både hans och hans vänners öden.

Natt över Oslo är en fiktiv gestaltning av autentiska miljöer, händelser och personer. Den utspelar sig i ett skymningsland med svek, hjältemod, falskspel, lögner och brutalitet; där ingenting är vad det synes vara, där ingenting är riktigt sant och ingenting är helt utan sanningshalt.

Natt över Oslo är den första romanen i en Svarta nejlikan-trilogi. Författaren Mats Fors har tidigare kommit ut med fackboken Harald Edelstam - En berättelse om mod, humanitet och passion. Nu har turen kommit till en roman om Edelstams verksamhet i Norge under den tyska ockupationen. Mats har öst ur ett otroligt omfattande och rikt källmaterial.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Mats Fors, författare

ISBN

978-91-7697-034-8

Förlag

Hoi Förlag

Omfång

159 s

Utgivningsår

2017,

Original titel

Mått B/H/R

14 / 21,5 / 2,5 cm

Vikt

342 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Historiska romaner
Skönlitteratur