Valt antal överträffade lagret

Kodnamn Mörkermannen

Mats Fors

18,50€ 16,82€

Andra världskriget fortskrider och Oslo står i lågor. Ammunitionsfartyget Selma har exploderat vid Filipstadskajen och ingen vet om det är sabotage eller olycka. Jørgen von Tangen har spruckit under tortyr och avslöjat alla i motståndscellen Zero för Gestapo, alla utom cellens ledare Mörkermannen. För hur kan man avslöja någon vars identitet ingen känner?

På annat håll förbereder sig Harald Edelstams gravida hustru Louise för att föda i Stockholm medan Astrid Breien, hans älskarinna, kämpar för sitt liv mitt i Oslos eldhav. Samtidigt måste Edelstam varsla Mörkermannen om allt som hänt med von Tangen. Men hur hittar man en person som bara är en läspande röst i ett mörklagt rum?

Kodnamn Mörkermannen gestaltar Harald Edelstams bedrifter utifrån verkliga händelser, miljöer och personer. Romanen är byggd på en gedigen research och är den fristående uppföljaren till Natt över Oslo i Svarta nejlikan-trilogin.

Mats Fors föddes i Nykarleby i Finland 1960 och fördelar sin tid mellan Ekerö i Sverige, Arendal i Norge och Österö i Finland. Efter många år som konsult inom kommunikation och management arbetar Mats idag som utbildningsproducent. Sedan Mats Fors första gången läste om den svenske diplomaten Harald Edelstam för över tio år sedan har denne varit en viktig del i hans liv. Förutom film och fackböcker har detta intresse lett till denna romantrilogi.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Mats Fors, författare

ISBN

978-91-89199-18-7

Förlag

Hoi Förlag

Omfång

256 s

Utgivningsår

2022-09-21

Original titel

Mått B/H/R

13,5 / 21 / 1,5 cm

Vikt

319 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Historiska romaner
Skönlitteratur