Valt antal överträffade lagret

Ledaren II

Harry Sanfrid Backström

27,10€ 24,64€

Att vara ledare och utöva ett ledarskap för en viss bransch är en krävande uppgift. I uppdraget att vara ledare innehåller mycket sådant som kräver reflekterande, övervägande, mogenhet och vishet. Att definiera vad ledarskap är i praktiken är också något som forskare har funderat över under lång tid. Det finns inte någon direkt enighet kring detta. De flesta forskare har en egen version av vad ledarskap är, och varje ledare har en egen variant. Den formade definitionen är beroende av hur man närmar sig problematiken. Jag har också en egen version av vad det handlar om, enligt ett av mina sätt att se på saken.

Så min definition, State of Art:

Det handlar om uppgifter som ledaren ska ta hand om och som i dess innersta essens inte kan delegeras till någon annan:

Ledarens uppgift (1) är att skapa förståelse för att åtgärder i en given situation bör vidtas. Ledarens uppgift (2) är att införskaffa de resurser som behövs i denna process. Ledarens uppgift (3) är att visa på det mål som är eftersträvat och att på vägen dit bistå med vägledning. Ledarens uppgift (4) är att på olika sätt bilda en vision kring, kommunicera och handleda medarbetarna i arbetet på vägen fram till det anvisade målet.


Det är med andra ord grundläggande uppgifter för ledaren som bildar en kvadrat förkortat med LU upphöjt till fyra, förkortat LU4 och som på ett gott sätt förverkligat skapar en organiseringsgrad för organisationen och i den verksamma medarbetaren av lämplig omfattning och detaljnivå.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Harry Sanfrid Backström, författare

ISBN

978-952-69279-1-6

Förlag

Leary-Books

Omfång

211 s

Utgivningsår

,
2020

Original titel

Mått B/H/R

14,7 / 21 / 1 cm

Vikt

347 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Samhälle & politik

Nyckelord

Leary-Books
Ledarskap