Valt antal överträffade lagret

Virka Fritt

M. Luutonen, A-M. & G. Bäckman

32,44€ 29,49€

Virka fritt är en bok för de som är intresserade av handarbete och textilkultur. Boken bjuder läsaren och hantverkaren på material ur museernas gömmor. Författarna har besökt många museer och fått undersöka och fotografera deras textiler. Boken innehåller rikligt med fakta om virkningens historia, intressanta tankar och arbetsbeskrivningar till många accessoarer. Idéerna till flera modeller har sitt ursprung i museernas textilier. Med hjälp av instruktionerna kan också nybörjaren virka. Boken innehåller ett stor antal vackra bilder.

Marketta Luutonen är filosofie doktor och forskare i handarbetets kultur. Hon är intresserad av stickningens och virkningens historia i relation till människor och hantverken. Speciellt intresserad är hon av korsnäströjan.

Anna-Maija Bäckman är hemslöjdsläraren, som är intresserad av traditionella textilier och hur de öppnar möjligheter för ny design.

Gunnar Bäckman är fotografen, som ständigt dokumenterar omgivningen, människor och föremål. Han forskar och utvecklar fotograferingen.

Lyssna på Anna-Maija och Marketta på podcasten PodScriptum:

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Marketta Luutonen, författare
Anna-Maija Bäckman, författare
Gunnar Bäckman, fotografier och bildbehandling
Linus Lindholm, layout
Barbro Heikinmatti, översättning

ISBN

978-952-7005-66-8

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

234 s

Utgivningsår

2021-03-04

Original titel

Virkkaajan vapaus

Mått B/H/R

17,5 / 25 / 1,7 cm

Vikt

723 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Handarbete

Nyckelord

Förlaget Scriptum
Handarbete

Rekommenderad för dig