Valt antal överträffade lagret

Virka Fritt

M. Luutonen, A-M. & G. Bäckman

Utkommer i december!

Pärmbilden är ej slutgiltig och kan ändras.

Virka fritt
är en bok för de som är intresserade av handarbete och textilkultur. Boken bjuder läsaren och hantverkaren på material ur museernas gömmor. Författarna har besökt många museer och fått undersöka och fotografera deras textiler. Boken innehåller rikligt med fakta om virkningens historia, intressanta tankar som virkarna tänkt och arbetsbeskrivningar till många accessoarer. Idéerna till flera modeller har sitt ursprung i museernas textilier. Med hjälp av instruktionerna kan också nybörjaren virka. Boken innehåller ett stor antal vackra bilder.

Marketta Luutonen är filosofie doktor och forskare i handarbetets kultur. Hon är intresserad av stickningens och virkningens historia i relation till människor och hantverken. Speciellt intresserad är hon av korsnäströjan.

Anna-Maija Bäckman är hemalöjdsläraren, som är intresserad av traditionella textilier och hur de öppnar möjliheter för ny design.

Gunnar Bäckman är fotografen, som ständigt dokumenterar omgivningen, människor och föremål. Han forskar och utvecklar fotograferingen.

Tillfälligt slut

Medarbetare

Marketta Luutonen, författare
Anna-Maija Bäckman, författare
Gunnar Bäckman, författare

ISBN

978-952-7005-66-8

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

-

Utgivningsår

-

Original titel

Virkkaajan vapaus

Mått B/H/R

-

Vikt

-

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Handarbete

Nyckelord

Förlaget Scriptum
Handarbete

Rekommenderad för dig