Valt antal överträffade lagret

Kirurgen som kunde trolla - En biografi över Claës Cedercreutz

Henrik Huldén

17,50€ 15,91€

SFV:s biografiserie, nr 6

När Claës Cedercreutz (1917–1991) mognar till yrkesverksam läkare har han tillbringat fem år i löpgravarna. Studierna ska avslutas, samtidigt som intresset för magi och trolleri måste få utlopp. Det är ofta sammanträffanden som leder till de parallella banorna i Claës Cedercreutz liv: läkarjobb, trolleri och cirkusliv, hypnos och skrivande. Till synes skilda världar, men i Claës Cedercreutz förenade på ett ovanligt sätt.
Som finlandssvensk med sin huvudsakliga verksamhet på finska i det helfinska Fredrikshamn förblev Claës Cedercreutz ganska okänd för den finlandssvenska allmänheten. Hur stor han är i lokalsamhället framgår av att Fredrikshamnarna år 2012 valde att uppkalla en nybildad kvartershelhet kring sjukhuset efter honom till ”Reutsinmäki” (Reutsibacken).

Henrik Huldéns bok handlar om en skicklig kirurg, en burdus läkare, en hypnoterapeut, en cirkusdirektör, en visförfattare, en entusiasmerare, en rimmare, en regelbrytare, en medmänniska, en grov skämtare, en pådrivare, en social begåvning – en renässansmänniska.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Henrik Huldén, författare

ISBN

978-952-7076-02-6

Förlag

Svenska folkskolans vänner

Omfång

240 s

Utgivningsår

Original titel

Mått B/H/R

15 / 22,5 / 1,5 cm

Vikt

493 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier

Nyckelord

Biografier
Svenska folkskolans vänner