Valt antal överträffade lagret

Gränsfall: Algoth Niska - Fotbollsstjärnan - Smugglaren - Välgöraren

jan Nåls

17,50€ 15,91€

SFV:s biografiserie, nr 7

Äventyraren Algoth Niska (1888-1954) levde under den kanske mest dramatiska tiden i Finlands och Europas historia, och han deltog i många av tidens centrala historiska händelser. Han formades tidigt av sin konstnärliga och kreativa familjebakgrund, men han var varken en stor samhällspåverkare eller en konstnär som lämnade ett komplext livsverk efter sig. Hans eget liv blev ett slags konstverk – en performance där han bevisade sin vilja och längtan till en fri existens, utanför samhällets normer och lagens strikta ramar.

Niska var en individ ut i fingerspetsarna – under en period då totalitära krafter i världen försökte utplåna individen så gott de kunde. Han var också på många sätt en modern människa. Han var en tolerant världsmedborgare som undvek plikter och ansvar, och var alltid på jakt efter snabba vinster och extrema upplevelser. Han var en mästare på att hitta dem – ofta på fel sida om lagen.

Jan Nåls har använt sig av historiska källor som inspiration och utgångspunkt, och placerat Algoth Niska i händelsernas mittpunkt. Vissa saker och händelser som beskrivs i boken är fiktiva. I boken ingår också en längre essä om Algoth Niska som person.

Tillfälligt slut

Medarbetare

Jan Nåls, författare

ISBN

978-952-7076-03-3

Förlag

Svenska folkskolans vänner

Omfång

120 s

Utgivningsår

,
2015

Original titel

Mått B/H/R

15 / 22,5 / 0,7 cm

Vikt

261 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier

Nyckelord

Biografier
Svenska folkskolans vänner