Valittu määrä ylitti varastosaldon

Ikaros - tidskrift om människan och vetenskapen

Tidskriften Ikaros strävar efter att skapa ett forum för en analytisk och öppen diskussion kring den betydelse och den roll vetenskaperna har i vårt samhälle. Ett sådant tema är alltid aktuellt eftersom varje medborgare dagligen, i en form eller annan, kommer i kontakt med produkter, resultat, anspråk, nyheter, osv. som har sin grund i den vetenskapliga forskningen.

Att föra en diskussion kring natur-, human- och samhällsvetenskaperna är betydelsefullt eftersom de inte är isolerade från samhället, utan väldigt mycket en del av vårt vardagliga liv. Vetenskapskritik har även en betydelse för forskare och andra som är verksamma i de olika vetenskapliga disciplinerna: vetenskapskritiken och den vetenskapliga forskningen förenas i det kritiska granskandet.

Ikaros är öppen för alla som är intresserade av att föra en vetenskapskritisk diskussion och som vill bidra med artiklar.

Tidskriften har utkommit sedan 2004, först som en vetenskapsbilaga till Ny Tid och från och med 2010 som en självständig tidskrift.

  • Utkommer 4 gånger/år
  • Chefredaktör: Christoffer Steffansson
  • Kontaktuppgifter: ikarostidskrift (at) outlook.com


    Prenumerera här.
Tilapäisesti loppu

Tekijä

ISBN

Kustantaja

Sivumäärä

Julkaisuvuosi

Alkuperäisnimi

Mitat L/K/P

Paino

Formaatti/sidosasu

Kieli

Ruotsi

Ikäryhmä

Aikuiset

Aihealue

Aikakauslehdet

Avainsanat

Informaatio
Tiede