Valt antal överträffade lagret

Kontur 8/2020

Melinda Lindholm Stiernquist & Hanna Ylöstalo (red.)

7,35€ 6,68€

I Kontur #8 Bokklubb lyfts läsandet som en social verksamhet fram. Läsningen förhåller sig till all text som omgärdar litteraturen: kritik, den akademiska världen, intervjuer, författaren som persona, digitala forum, bokhandlar, bibliotek, läsande vänner och trender som löst anknyter till det som sker i litteraturvärlden.

Numret innehåller en chatt av podcasten Gästabudet (Mikaela Blomqvist, Victor Malm, Rebecka Kärde och Lyra Koli) och en personligt hållen text av bokomslagsgrafikern Nanó Wallenius. En poetisk dialog mellan författaren Clarice Lispector och hennes karaktär, skriven av Elin Bengtsson. En essä om bokklubbarnas historia och romantiska komedier av Daniela Lillhannus. Därtill Agri Ismaïls text om litteratursamtal på Twitter under 2010-talet och Axel Östmans fiktionalisering av hierarkierna på en poesifestival. Mellan de längre texterna går det att läsa vittnesmål från åtta personer, som med sina olika perspektiv bidrar med tankar om vad en bokklubb varit för dem.


Kontur är ett laboratorium som undersöker potentialen i att skriva och leva tillsammans, och utforskar etablerade begrepp ur nya vinklar. Det gäller även arbetsprocessen och tidskriften som produkt. Kontur är en process som är i ständig förändring och som samtidigt formar oss som kontribuerar till Kontur. Kontur är baserad i Helsingfors. Kontur är en flerspråkig tidskrift som utkommer i tryckt form fyra gånger per år.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Melinda Lindholm Stiernquist & Hanna Ylöstalo, redaktör
Samuli Saariainen, omslag & inlaga

ISBN

1235-2772 (ISSN)

Förlag

Kontur

Omfång

56 s

Utgivningsår

,
2020

Original titel

Mått B/H/R

13,5 / 19 cm

Vikt

59 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Tidskrifter

Nyckelord

-