Valt antal överträffade lagret

Öppet vatten, frusna hav

Catharina Östman

34,80€ 31,64€

Om den österbottniske polarfararen Karl Chydenius, hans deltagande i den svenska Spetsbergsexpeditionen 1861 och hans liv i Stockholm efteråt. Adolf Erik Nordenskiöld var en av hans bästa vänner. En berättelse om äventyr, risktagning och vetenskapliga landvinningar, men också om en djupt känd kontakt med en orörd natur, om vänskap som sätts på prov, om kärlek och om relationen mellan en son och hans mor.

”Frihetsandning ska han lära sig, och aldrig göra avkall på. Hans liv har hittills varit en kamp mot alla slag av undergivenhet, och så ska det fortsätta att vara – en hommage till det liberala inom människan, allting som gagnar konsten att andas.”

Chydenius föddes i Jakobstad och växte upp i Vasa som styvson i familjen Frosterus. Också om denna roman delvis är baserad på dokumentära källor, är gestaltningen fiktiv.Catharina Östman är bosatt i Vasa. Hon har tidigare gett ut bland annat sju diktsamlingar och tre romaner och är flerfaldigt prisbelönad. ”Öppet vatten, frusna hav” är en fristående fortsättning på ”Under graniten glöder lavan” (2016) och ”Månskenssonaten” (2022) och utgör del 3 i en planerad romantetralogi.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Catharina Östman, författare
Ann-Sofie Hammarström/Lilla blå tornet AB, omslag & grafisk form
Museiverket i Finland, Bildsamlingarna

ISBN

978-952-94-7529-2

Förlag

Förlaget Havsanemonen

Omfång

312 s

Utgivningsår

2023-08-18

Original titel

Mått B/H/R

13,8 / 21 cm

Vikt

533 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Familjeliv
Finlandssvensk skönlitteratur
Historiska romaner
Kärlek
Natur och miljö
Skönlitteratur
Sverige
Vänskap