Valt antal överträffade lagret

Bara människor

Catherine Lindelöf Granlund

28,90€ 26,27€

I den ur verkligheten inspirerade fiktiva romanen Bara människor hör vi olika inre och yttre röster som alla kunde rymmas på en liten ort som Grankulla eller försvinna i vimlet i en större stad.

Medelålders Paulina förlorar minnet mer och mer, skövlandet av naturen och flyktingströmmar pressar Stefan under studietiden till bristningsgränsen, Fabian åker ut till en skogssjö för att reda ut vem han är och vad han vill. Elsa vandrar på gravgårdar och funderar, Amiz kämpar med sin asylansökan och sin rätt till sina barn, Elvi och Henrik försöker komma till rätta på servicehemmet under coronatider, Solveig vandrar ut i skogen och hennes pappa efter. Karla vill gemenskap.

Vi lever våra liv här på jorden, söker vår plats, vårt jag, kanske eller kämpar på med våra utmaningar. Vi är ensamma. Vi är i något större och älgkon betar alltjämt sin sälg.


Catherine Lindelöf Granlund är född (1965) och uppvuxen i Helsingfors och har bott flera år i Spanien och Karis. Hon har tidigare jobbat som frilansjournalist i många år innan hon 2008 blev färdig med sina diakonistudier. Tidigare utgivna böcker är diktsamlingen Brottstycken, om våld i ett kristet äktenskap (2007, Fontana Media) och andaktsboken För mig, för dig, för oss (2018, Litorale) samt en biografisk skildring av pastor och missionär Gunvor Österlunds liv och verk, En otrolig skatt i ett bräckligt kärl (2011, eget förlag).

Idag jobbar Catherine som diakon i Grankulla svenska församling och skriver regelbundet för Kyrkpressens blogg Andetag.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Catherine Lindelöf Granlund, författare
Studio Andrei, omslag & layout

ISBN

978-952-7523-14-8

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

285 s

Utgivningsår

2023-08-23

Original titel

Mått B/H/R

14 / 20,5 / 2 cm

Vikt

364 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Finlandssvensk skönlitteratur
Förlaget Scriptum
Skönlitteratur