Valt antal överträffade lagret

21:an

Henrik Jansson

28,80€ 26,18€

Henrik Janssons nya roman är en berättelse om människor som möts på baren 21:an, en oas i stadens centrum där personer från olika sammanhang och i olika åldrar kan dela glädjeämnen och sorger. Det är chefen Jack och hans kolleger, och alla de vanliga men ändå speciella bargäster som är delar av platsens livfulla mikrokosmos. Perspektivet växlar mellan de olika gestalterna så att var och en kan berätta sin egen historia, där andra romanpersoners verkligheter samtidigt tangeras. Så slingrar sig de här människornas liv kring varandra, och glädjen föds i högre grad ur vardagens små spänningsmoment än ur stora yttre framgångar.


Pris 2024
Författaren Henrik Jansson erhöll 5.2.2024 pris ur Paul Werner Lybecks testamentsfond för romanen 21:an med motiveringen "I den ger Jansson åter röst till människor som alltför sällan hörs i litteraturen. Ömsint och med stor värme skildrar han män och kvinnor i samhällets marginal som samlas på baren 21:an i Åbo. Jansson knyter konstfärdigt ihop kroggästernas berättelser och belyser kvarterskrogen som existentiellt vattenhål och social törstsläckare. Läsaren sugs in och känner sig välkommen i det brokiga sällskapet."

Henrik Jansson
är född i Jakobstad och bosatt i Åbo. Han har tidigare gett ut 17 verk i olika genrer – romaner, noveller och prosalyrik – och verkar vid sidan av författarskapet som kritiker och kolumnist vid Hufvudstadsbladet och Vasabladet.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Henrik Jansson, författare
Studio Andrei, omslag & layout

ISBN

978-952-7523-12-4

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

246 s

Utgivningsår

2023-08-21

Original titel

Mått B/H/R

14 / 20,5 / 1,5 cm

Vikt

315 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Roman

Nyckelord

Finlandssvensk skönlitteratur
Skönlitteratur