Valt antal överträffade lagret

Puolueet tienhaarassa

Olof Ehrenkrona (toim.)

19,84€ 18,04€

Suomella ja Ruotsilla on pitkä yhteinen historia ja toisiaan muistuttavat hallintoperinteet, ja kumpikin on Euroopan unionin jäsen. Maiden kohtaamat poliittiset haasteet ovat usein samoja - mutta ovatko myös niiden ratkaisut?

Tässä teoksessa joukko suomalaisia ja ruotsalaisia valtiotieteilijöitä ja lainoppineita kuvailee uuden poliittisen maiseman vaikutuksia puolueisiin ja niiden suuntiin, molempien maiden puhemiehet esittelevät näkemyksiään ja kaksi entistä EU-komissaaria valottaa kansallisen ja eurooppalaisen politiikan suhdetta. Antologia alkaa Ruotsin ja Suomen poliittisten järjestelmien esittelyllä ja se päättyy teoksen toimittajan pohdintoihin.

Puolueet tienhaarassa käsittelee vallanjakoa liberaalissa demokratiassa, uusien puolueiden roolia, perusoikeuskysymysten kasvavaa merkitystä sekä Ruotsin ja Suomen geopoliittisia oloja. Artikkelit valottavat erilaisia suomalaisia ja ruotsalaisia näkökulmia eräisiin aikamme keskeisimpiin kysymyksiin. Teos on tarkoitettu kaikille politiikasta sekä suomalais-ruotsalaisista suhteista kiinnostuneille.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Olof Ehrenkrona (red.), författare
Fredrika Siwe, omslag
Vesa Moilanen/Lehtikuva/AP/TT & Adam Wrafter/SvD/TT, omslagsfoton
Sverker Michélsen, inlaga

ISBN

978-952-7005-67-5

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

170 s

Utgivningsår

2020-11-20

Original titel

Mått B/H/R

13,7 / 20,3 / 1,7 cm

Vikt

348 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Finska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Samhälle, politik och debatt

Nyckelord

Finland
Samhälle och politik
Sverige

Rekommenderad för dig