Valt antal överträffade lagret

Människans allsidiga utveckling - Essäer om bildningens betydelser i tjugoförsta århundradet

Jonas Ahlskog (red.)

13,12€ 11,93€

Skrifter utgivna av Svenska folkskolans vänner - volym 230

Borde vi argumentera för bildningens återkomst? Ja, anser en bred flora debattörer och intellektuella runtom i Norden. Om bildning bara för något decennium sedan ansågs gammalmodigt och mossigt, så vittnar idag otaliga essäer, debattinlägg och böcker om att bildningsbegreppet har dammats av och rustats som motkraft till allt från samhällets ekonomisering och åsiktskorridorer, till auktoritär populism och ekologisk utarmning. I detta sammanhang åberopar inflytelserika nordiska debattörer bildningens fria kunskapssökande som ett avgörande redskap för att försvara demokratin i en samtid präglad av företeelser som faktaresistens och polarisering.

Men om bildningsidén återigen skall väckas till liv, vad borde den då handla om? I denna antologi samlas filosofer, pedagoger, ekonomer, språkforskare, folkbildare och debattörer för att granska om och hur bildningsidén kan bli en avgörande kraft både för samhällelig och personlig utveckling. Genom elva engagerade essäer ställs avgörande frågor som: Behöver vi en gemensam bildning för att demokratin skall fungera? Hur hänger bildning och självförståelse ihop? Vad är bildningens roll för hållbar utveckling? Och hur kan framtidens folkbildning bidra till samhällets utveckling?

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Jonas Ahlskog, redaktör
Rabbe Sandelin, layout
Anders Carpelan, pärm
Jonas Ahlskog, Lene Rachel Andersen, Henrik Bohlin, Anders Burman, Linda Bäckman, Ann-Christin Furu, Maria Joutsenvirta, Ylva Perera, Birgit Schaffar, Göran Torrkulla, Bengt Kristensson Uggla och Björn Wallén, texter

ISBN

978-952-7076-52-1

Förlag

Svenska folkskolans vänner

Omfång

164 s

Utgivningsår

2021-10-28

Original titel

Mått B/H/R

15 / 22,5 / 1,5 cm

Vikt

346 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Antologi

Nyckelord

Essä
Svenska folkskolans vänner