Valt antal överträffade lagret

Kämpatag i Kina

Björn Ådahl

"Jag förstår inte varförden kinesiska direktören förfalskade dokumenten. Han ville kanske bara företagets bästa, men i stället var han nära att orsaka en katastrof."

- Vesa Korpimies, före detta verkställande direktör, Exel Composites

36,54€ 33,22€

Hårdhänta polisrazzior, brottsliga anställda och fyndiga piratkopierare är exempel på vad finländska och andra utländska affärsmän kan råka ut för i Kina. De måste också tampas med en sträng skattmas, en förbryllande byråkrati och ett rättssystem som de inte kan lita på. Till råga på allt spökar det oberäkneliga styrande kommunistpartiet hela tiden i bakgrunden.

Företagsjuristen Jari Vepsäläinen har med Hongkong som bas i mer än 25 år hjälpt otaliga västerländska bolag att undvika ödesdigra fallgropar i Kina. I Kämpatag i Kina berättar han och flera andra företagsledare om sina erfarenheter i det jättelika, ofta överväldigande landet.

Kämpatag i Kina behandlar också många andra sidor av det kinesiska samhället. Energiförsörjningen, miljöproblemen, den åldrande befolkningen och den hårda pressen på dagens ungdomar hör till de ämnen som tas upp. Dessutom gör boken två avstickare till Malaysia.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Björn Ådahl, författare
Bonnie Jia, illustratör & layout

ISBN

978-988163345-3

Förlag

Apsara

Omfång

261 s

Utgivningsår

2015

Original titel

Mått B/H/R

14,8 x 21,8 x 2,2 cm

Vikt

547 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Samhälle, politik och debatt

Nyckelord

Apsara
Samhälle och politik