Valt antal överträffade lagret

Dagbok i fåglarnas sällskap

Hans Hästbacka

Erbjudande

5,00€ 4,55€

Att föra dagbok är en viktig del av många människors vardag. Vi antecknar gärna dagens väder från storm till stiltje, speciella händelser och aktiviteter, noterar det sidengrå ljuset en mulen dag eller det flödande vårljuset medan snön ännu ligger kvar.

En årsdagbok för egna anteckningar om möten med fåglar och natur, varvade med vardagliga och intressanta iakttagelser, är till daglig glädje för många. På "skären" får fåglarna ofta en framträdande roll, jämsides med dagens fångst av grönsvartrandiga abborrar och iakttageler av vädrets skiftningar. Från stugans fönster kan man speciellt vintertid iaktta småfåglarnas vardagsliv, medan man under vår och höst kan följa flyttfåglarna under deras mellanlandningar i vår närmiljö. Sommar ger tillfälle att beskriva personliga kontakter med fåglar som häckar på stugtomten eller besöker stugstranden för att vila, plocka i sig av fiskrenset eller beta på gräsmattan.

I den här dagboken möter du också flera bekanta fåglar i Hans Hästbackas texter: bland annat stugstrandens eget fiskmåspar och den muntra sädesärlan, silvertärnan och storskraken som jagar småfisk i strandvattnet, den vaksamma strandskatan och de tuffa knölsvanarna. För varje månad finns en fågelart presenterad, och på följande uppslag hittar du intressanta fakta om bland annat alla våra hackspettsarter, om hur du kan hjälpa småfåglarna med holkar och mat, om höstens bärätande fåglar och nationalfåglarna i de nordiska länderna. Dagboken avslutas med en generös stugboksdel med massor av utrymme för övriga anteckningar.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Hans Hästbacka, författare & fotograf
Studio Andrei, grafisk formgivare

ISBN

978-952-7005-57-6

Förlag

Förlaget Scriptum

Omfång

150 s

Utgivningsår

2018-11-30

Original titel

Mått B/H/R

15,0/21.24/1,8 cm

Vikt

447 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

För alla åldrar

Varugrupp

Årsdagböcker

Nyckelord

Förlaget Scriptum
Natur och miljö
Österbotten