Valt antal överträffade lagret

För att ta sig ur en rivström måste man röra sig i sidled

Mikaela Nyman

23,10€ 21,00€

I en laddad och vindlande diktsvit dokumenterar Mikaela Nyman en turbulent period där växande globala utmaningar har djupgående lokala effekter och långt borta är närmare än någonsin.

Samtidigt fortsätter människorna att rista in sina bomärken i tillvaron och tolka tidens tecken, leva sina vardagsliv, oroa sig för sina nära och kära men också för det sedda som inte kan göras osett, det som skymtar vid horisonten.

Kan du förnimma krabbornas nyp, sandrevlarnas förräderi? / Sediment är ett förskönande ord för bottenslam // varje rörelse räknas / Låt bli att fråga vad som händer härnäst / vad som kommer nu // det har aldrig varit upp till dig! / För att ta sig ur en rivström måste man röra sig i sidled

Mikaela Nyman är född 1966 på Åland och bor i Nya Zeeland. Gav 1995 ut verket Tankar, en biografi om Hildegard Mangelus. Har publicerat skönlitterära alster på engelska i tidskrifter och antologier. Romanen Sado utkom 2020 på Victoria University Press. Hennes långvariga samarbete med skribenter i Stillahavsregionen resulterade 2021 i antologin Sista, Stanap Strong! A Vanuatu Women’s Anthology. Diktdebuten När vändkrets läggs mot vändkrets (Ellips, 2019) nominerades till Nordiska Rådets litteraturpris 2020.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Mikaela Nyman, författare
Emma Strömberg, formgivning
Ebony Lamb, författarfoto

ISBN

978-952-7081-35-8

Förlag

Ellips

Omfång

63 s

Utgivningsår

2023-08-24

Original titel

Mått B/H/R

Vikt

Media/bandtyp

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Lyrik

Nyckelord

Ellips
Poesi