Valt antal överträffade lagret

Tröjor och andra plagg

Marketta Luutonen & Anna-Maija Bäckman

SLUTSÅLD

LOPPUUNMYYTY

Tröjor och andra plagg är en bok för den som är intresserad av hantverk och textil kultur. Genom boken får läsaren tillträde till många museers gömmor där författarna har studerat och fotograferat ylletröjor och andra textilier. I boken kan man ta del av stickningens och virkningens historia, berättelser om hantverkare och produkter, användbara mönster till traditionella plagg och uppdaterade modeller med inspiration från gamla plagg. Boken innehåller ett stort antal fina och belysande bilder.

Boken utkom på finska med titeln ”Lankapaitoja ja muita asusteita” år 2016.

Om författarna och fotografen

Marketta Luutonen är forskare, filosofie doktor och docent inom hantverkskulturens område. Hon är intresserad av stickningens och virkningens historia samt människors förhållande till föremål. Korsnäströjorna är speciellt intressanta att studera enligt henne.

Anna-Maija Bäckman är hemslöjdslärare och har fördjupat sig i olika handarbetstekniker speciellt inom det textila området. Hon har både anpassat traditionella handarbeten efter dagens behov och tagit fram nya modeller.

Gunnar Bäckman är fotograf och dokumenterar sin omgivning, människor och föremål. I sitt fotograferande utforskar och utvecklar han nya uttryck.

Tillfälligt slut

Medarbetare

Anna-Maija Bäckman, författare
Marketta Luutonen, författare
Gunnar Bäckman, fotograf

ISBN

978-952-7005-52-1

Förlag

Scriptum

Omfång

239 s

Utgivningsår

2018

Original titel

Lankapaitoja ja muita asusteita

Mått B/H/R

17,6 / 25 / 1,6 cm

Vikt

651 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Handarbete

Nyckelord

Förlaget Scriptum
Handarbete
Konst och hantverk
Österbotten

Rekommenderad för dig