Valt antal överträffade lagret

Vankileirihelvetti Dragsvik

Sture Lindholm

31,50€ 28,64€

”Vastaavaa ei edes Venäjän keisarikunnan pahimmissa vankiloissa.” Näin Tammisaaren punavankileiriä kuvasi heinäkuussa 1918 professori Robert Tigerstedt.

Dragsvikin kasarmille oli ahdettu yli 8 000 ihmistä odottamaan pääsyä oikeuden eteen. Kesäkuukausien aikana ahdas, syöpäläisten riivaama kasarmi oli pätsi, jossa vangit kärsivät nälästä ja puutteellisesta hygieniasta sekä olemattomasta sairaanhoidosta. Heinäkuussa työnnettiin ruumis- kärryillä joka päivä yli kolmekymmentä kuollutta kiireesti kaivettuun joukkohautaan.

Suomen valtio ja valkoiset voittajat yrittivät pitkään sivuuttaa Tammisaaren katastrofin. Kauhutarinat torjuttiin liioitteluna, vaikka tilanne leirillä oli pahempi kuin kukaan ulkopuolinen osasi kuvitella: siellä oli Suomen leireistä ylivoimaisesti korkein kuolleisuus. Kun Tigerstedtin raportti vuoti Ruotsiin, kansainvälinen skandaali oli väistämätön.

Miksi Dragsvikin kurjuus paheni hallitsemattomaksi joukkokuolemaksi? Keitä leirille tuotiin, ketkä pääsivät kotiin? Ketkä tapettiin, ketkä jäivät henkiin – ja ketkä tappoivat?

Historianopettaja ja tutkija FM Sture Lindholmkertoo tietokirjassaan Vankileirihelvetti Dragsvik tapahtumasarjasta, joka on Suomen satavuotisen historian pahimpia kipupisteitä. Kirja perustuu laajaan arkistotutkimukseen ja silminnäkijäkertomuksiin.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Sture Lindholm, författare
Anu Koivunen, översättning

ISBN

978-952-300-365-1

Förlag

Atena

Omfång

446 s

Utgivningsår

2017

Original titel

Fånglägerhelvetet Dragsvik

Mått B/H/R

15,8 / 23,8 / 4 cm

Vikt

923 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Finska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Historieböcker

Nyckelord

Finland
Historia
Krig och försvar
Samhälle och politik