Valt antal överträffade lagret

Glans och vardag på Raseborgs slott

Niclas Erlin & Lina Enlund

36,96€ 33,60€

Raseborgs slott har en spännande historia som omfattar det mesta som vi förknippar med medeltida borgar. Under sin glansperiod från senare delen av 1300-talet till medlet av 1500-talet hann den bastanta fästningen uppleva allt från vapenskrammel till lysande hovliv. Den avsatta kungen Karl Knutsson är en av borgens mer kända invånare. På 1480-talet styrdes slottet av en kvinna, Katarina Eriksdotter.
Raseborg var traktens givna medelpunkt. Karin Bakerska, Anna Stugekona och Markus Tunnbindare hör till dem som jobbade här.


Hur många tunnor öl förbrukades på slottet varje år? Vad dukades fram då knektarna och pigorna satte sig till bords?
Under de senaste tio åren har mycket ny information om borgen grävts fram, även bokstavligen. Slottsruinen och omgivningen kring den har varit föremål för flera arkeologiska utgrävningar.


Frilansreportern Niclas Erlin har tillsammans med fotografen Lina Enlund sammanställt en ny och välillustrerad bok, Glans och vardag på Raseborgs slott, som för läsaren tillbaka till medeltiden. Mellan bokens pärmar återges borgens skiftande öden fram till i dag.


Saga Erlin bidrar med akvareller, medan Eva Tordera Nuño står för sidornas smakfulla utseende. Glans och vardag på Raseborgs slott ges ut av Västnyländska kultursamfundet som nummer 19 i föreningens skriftserie.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Niclas Erlin, författare
Lina Enlund, författare

ISBN

9789526774268

Förlag

Västnyländska kultursamfundet

Omfång

111 s

Utgivningsår

2018

Original titel

Mått B/H/R

24,5 / 21,5 1,4 cm

Vikt

573 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Historia

Nyckelord

Finland
Historia
Västnyländska kultursamfundet