Valt antal överträffade lagret

Dramatik i småstad - 18 månader i Ekenäs 1917-1918

Sture Lindholm

31,50€ 28,64€

Det är en råkall februarimorgon 1918. Ett skott brinner av inne på borgmästarens kansli i stadshuset vid torget i Ekenäs. I ämbetsmannastolen har en man säckat ihop, skjuten i pannan. Ut genom dörren kommer en grupp unga män med röda bindlar om armen. Någon går upprymd och med livad uppsyn. Andra ser mer osäkra och lite modstulna ut. Någon darrar. Punkten utan återvändo är passerad. Ryktet om att borgmästaren Harry Winqvist är mördar sprider sig som en löpeld genom staden. Chockade stadsbor vet inte vad de ska ta sig till. Vem är nästa i tur? Vad kan man göra? Vad borde man göra?

De närmaste månaderna blir de mest dramatiska någonsin i stadens historia. Den röda regimen tar över, men ersätts efter två månader av en tysk militär ockupation - till många stadsbors förtjusning. För andra innebär den trakasserier, fångenskap och död.

Dramatik i en småstad skildrar den ödesdigra utvecklingen månad för månad under året 1917 fram till den blodiga revolutionen, sedan vecka för vecka under den röda tiden våren 1918 och därefter de tyska ockupationsmånaderna. Aderton månader som Ekenäs aldrig ska glömma.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Sture Lindholm, författare

ISBN

978-952-67524-2-6

Förlag

Proclio

Omfång

263 s

Utgivningsår

2015

Original titel

Mått B/H/R

17,7 / 25,7 / 2 cm

Vikt

805 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Historieböcker

Nyckelord

Historia