Valt antal överträffade lagret

Den amerikanska drömmen - USA:s presidenter 1789-2013

Claus Stolpe

SLUTSÅLD

LOPPUUNMYYTY

Den amerikanska drömmen är den svenskspråkiga,initierade och lättsmälta redogörelse över USA:s presidenter som det länge funnits ett behov av på bokmarknaden. Den handlar om ett verk som ingalunda utgör en glorifiering av vare sig landet eller dess statsöverhuvud genom åren. Författaren, pol.dr Claus Stolpe, betraktar sig förvisso som något av en USA-vän - men det handlar helt klart om en kritisk USA-vän.

I Den amerikanska drömmen presenterar Stolpe något så ovanligt som en populariserad version av sin doktorsavhandling i historia. Det strikt akademiska har fått ge vika för en uppsjö anekdoter som gör att läsaren på ett underhållande sätt kan bekanta sig med USA:s presidenter. Vidare beskrivs USA:s tillkomst och samhällsutveckling. Vid sidan av en kunskapsbank om presidenterna presenteras tekniska landvinningar och intressanta personligheter som på gott och ont har bidragit till att USA blev vad det blev.

Boken avslutas med författarens egna rangordning av USA:s presidenter. Rangordningen är fantasieggande och formligen inbjuder läsaren att efter genomläsning göra sin egen rangordning som måhända kan avvika från Stolpes egen.

Tillfälligt slut

Medarbetare

Claus Stolpe, författare

ISBN

978-952-7005-06-4

Förlag

Scriptum

Omfång

469 s

Utgivningsår

2013

Original titel

Mått B/H/R

17,8 / 21,5 / 2,3 cm

Vikt

842 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Historia

Nyckelord

Förlaget Scriptum
Historia
Samhälle och politik