Valt antal överträffade lagret

Son till Tolstoj - Berättelsen om Lev Lvovitj Tolstoj

Ben Hellman

35,59€ 32,35€

Snarare olyckligt än lyckligt – så sammanfattade Lev Lvovitj Tolstoj sitt liv. Det hade funnits förutsättningar för lycka och framgång: en trygg barndom, en konstnärlig begåvning, ett kärleksäktenskap… Men född med en orolig själ, rastlös och ombytlig, svek han sina ideal och tyngdes av både egna och omgivningens förväntningar.

Lev Lvovitj Tolstoj såg sin far, den världsberömde författaren, som orsaken till motgångarna. Djup beundran övergick i konstant uppror, samtidigt som relationen gav förutsättningar för ett liv som debattör, författare och skulptör. Från åren på släktgodset Jasnaja Poljana till landsflykt i Skåne – däremellan befann sig Lev Lvovitj Tolstoj ofta på resande fot. I Sverige mötte han sin första stora kärlek, Dora Westerlund från Enköping, och svenskarna kallade han det lyckligaste folket i Europa.

Lev Lvovitj Tolstojs levnadssaga inrymmer revolutioner och krig. Den omfattar överflöd såväl som armod, livsglädje såväl som svartsyn. Ben Hellman, docent i rysk litteratur och översättare, bjuder på en skildring som är oavbrutet spännande.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Ben Hellman, författare

ISBN

978-91-985487-2-3

Förlag

Appell Förlag

Omfång

448 s

Utgivningsår

2021-10-28

Original titel

Mått B/H/R

15,2 / 22 / 5 cm

Vikt

696 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier

Nyckelord

Appell Förlag
Biografier