Valt antal överträffade lagret

Maria och demonen - En vuxen anorektikers dagbok

Maria Holmberg

Erbjudande

12,60€ 11,45€

”Jag är läraren inom psykiatrisk vård som vaknar upp på akuten och inser att om jag vill fortsätta att leva är jag tvungen att inom en kort tid övervinna min anorexi. Efter mycket ångest, terapi och inre kamper mot min egen spegelbild möter jag till slut den värsta demonen av alla, orsaken till varför jag insjuknade.”

Som 39 åring får Maria diagnosen anorexi. Hennes liv har i många år dominerats av träning, bantning och grym ångest. Under den period då sjukdomen är som värst börjar hon skriva dagbok. Skrivandet hjälper henne att stå ut med ångesten och tankarna som plågar henne nästan dagligen. I den här boken får vi följa henne under sjukdomstiden och hennes väg ut ur den.

Maria måste möta mörka minnen, större och svartare än hon någonsin kunnat föreställa sig. Det visar sig att orsaken till sjukdomen går att spåra 30 år tillbaka i tiden och att Maria inte är ensam om sitt öde. Vägen tillbaka till det friska livet blir svår och hård. Hon faller och reser sig många gånger, men hittar sin väg ut ur sjukdomen genom en levande varelse som ger henne livsglädje på nytt.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Maria Holmberg, författare
Studio Andrei, grafisk formgivare

ISBN

978-952-7320-01-3

Förlag

Boklund Publishing

Omfång

192 s

Utgivningsår

2018

Original titel

Mått B/H/R

14 / 20,5 / 1 cm

Vikt

221 gram

Media/bandtyp

Limbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Unga vuxna,
Vuxna

Varugrupp

Biografier och memoarer

Nyckelord

Ätstörningar
Biografier
Boklund Publishing
Olof Film