Valt antal överträffade lagret

Maria och demonen - En vuxen anorektikers dagbok

Maria Holmberg

Utkommer i oktober 2018.
Förhandsbeställ nu!

22,00€ 20,00€

”Jag är läraren inom psykiatrisk vård som vaknar upp på akuten och inser att om jag vill fortsätta att leva är jag tvungen att inom en kort tid övervinna min anorexi. Efter mycket ångest, terapi och inre kamper mot min egen spegelbild möter jag till slut den värsta demonen av alla, orsaken till varför jag insjuknade.”

Som 39 åring får Maria diagnosen anorexi som har i många år dominerats av träning, bantning och grym ångest, ett liv som ätstörd. Under en svår period börjar hon skriva dagbok för att stå ut med ångesten och tankarna som plågar henne nästan dagligen. Den här boken är om hennes tid då sjukdomen var som värst och vägen ut ur den. Det hela visar sig ha fått sin början för 30 år sedan. Maria måste möta de mörkaste minnen som man kan tänka sig och de visar sig var större och svartare än hon nånsin kunnat drömma om. Maria är inte ensam om sitt öde. Vägen tillbaka till det friska livet blir en svår och hård väg att gå. Hon faller och reser sig många gånger. Men hon hittar sin väg ur sin sjukdom genom en varelse som ger hennes livsglädjen på nytt.

Maria är mitt i livet då hon insjuknar i anorexi. Hon bor då med sin man i Österbotten och de har två vuxna söner. Hon har kämpat med sin ätstörning i över tio år. När hon når sin botten väljer hon att berätta om sitt liv genom denna bok och filmen ”Maria och demonen”, för att ge ansikte på denna dolda sjukdom i hopp om att kunna öka förståelsen för sjukdomens förödande konsekvenser.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Maria Holmberg, författare

ISBN

-

Förlag

Olof Film

Omfång

-

Utgivningsår

2018

Original titel

-

Mått B/H/R

-

Vikt

-

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Unga vuxna,
Vuxna

Varugrupp

-

Nyckelord

Biografier
Olof Film
Ätstörningar