Valt antal överträffade lagret

Kring Strömborgs - Om att leva vid strömmen

Mariella Lindén

35,90€ 32,64€

Som jättelika, ibland osynliga, härvor är platserna vi lever på fyllda av människoliv.
I slutet av 1800-talet växte Sigrid och Eva Strömborg upp på södra sidan av Korpo kyrkland. Deras liv fram till mitten av 1900-talet sammanfaller med skärgårdens och landets förvandling från ett naturberoende äldre samhälle till moderna tider. De hörde till en tidig generation vars yrken innebar att de flyttade bort från hembygden. Deras dubbla tillhörighet av att vara hemma både i skärgården och i stan är något många idag kan känna igen sig i.

Strömborgska fotoalbum från några år kring 1930 utgör stommen för bokens bildberättelse.

I texten möter författaren minnet av Strömborgs och tänker kring deras liv. Som barn kände hon Sigrid som en av tanterna Strömborg.
Vilka berättelser vibrerar på platserna där vi rör oss? Hur lever minnen av människor vidare hos andra? Kan man lära känna någon i efterhand? Vad är en tant?

Det var en gång vid Korpo ström…

Mariella Lindén har som dokumentarist fokuserat platsens betydelse, i utställningar, kortfilmer och händelser. I vuxenutbildning och muntligt berättande har hennes fokus varit myter, sagor och lokala berättelser.
Tillsammans med Birgit Karlsson skildrade hon Pargasöarnas fastlandisering i fotoutställningen och boken Korvarnas land. Övriga essäistiska böcker i text och bild har bland annat handlat om staden Åbo och liv i den åboländska skärgården, t ex All yterst, sa Markomby Ida. Den senaste var Åpromenader. Om att åldras som kvinna handlade boken Sökord som hon skrev tillsammans med Birgitta Boucht.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Mariella Lindén, författare

ISBN

978-952-68840-2-8

Förlag

Sannsaga

Omfång

252 s

Utgivningsår

2023-10-20

Original titel

Mått B/H/R

24 / 21,5 / 1,7 cm

Vikt

774 gram

Media/bandtyp

Inbunden

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier

Nyckelord

Biografier