Valt antal överträffade lagret

Inkompetent och ett fynd

Gunvor Sarelin-Sjöblom

35,60€ 32,36€

Det var tydligt att den gamla pafflådan hade gömts undan med stor omsorg. Den hittades i elfte timmen då dödsboet redan var tömt. Tillvaratagen men sedan lämnad orörd i hela fjorton år! Det var först under Corona-våren som det kändes rätt. Det var dags att öppna lådan: Den var till brädden fylld av brev. Mellan en ung kvinna och en ung man. Brev som det inte var meningen att skulle bevaras för eftervärlden... Eller!?

Gunvor Sarelin-Sjöbloms tredje bok följer Violas sju decennier i en autobiografisk och lokalhistorisk dokumentär. Ett ovanligt vanligt och onormalt liv. En ung, sökande flicka, en optimistiskt egensinning kvinna och en realistiskt mogen åldring med många insikter. Från början basmarinerad av sina föräldrar, men redan efter aderton bårar med ett eget perspektiv på hur man kan leva ett liv maximalt med det förstånd och den energi som getts som gåva. Och som med tacksamhet ännu vaknar upp till varje ny morgon med den 'Blonde', liksom under alla dessa fem decennier - hittills.
Att få lära känna sina föräldrar fjorton år efter att ha begravt dem, kan antingen vara ångestfullt eller trösterikt. Det är tack vare lådan som "Inkompetent och ett fynd" blev en livsberättelse, liksom undantagsåret 2020 blev ett uppvaknande för en hel värld.

I lager
Antal
-
+

Medarbetare

Gunvor Sarelin-Sjöblom, författare
Bjarne Sjöblom, fotografering & scanning
Grafica Layout/Ulrica Wik, layout

ISBN

978-952-94-4451-9

Förlag

Ostroplan/Gunvor Sarelin-Sjöblom, egen utgivare

Omfång

252 s

Utgivningsår

2021-03-22

Original titel

Mått B/H/R

13,5 / 21 / 1,5 cm

Vikt

419 gram

Media/bandtyp

Häftad

Språk

Svenska

Åldersgrupp

Vuxna

Varugrupp

Biografier och memoarer

Nyckelord

Biografier
Historia